Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΡ.Π.Η.

ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΡ.Π.Η.

Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα δράσης της και την εναλλαγή του περιφερειακού της συμβούλου:

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Το Σαββάτο, 6 Φεβρουαρίου  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή  συνέλευση της περιφερειακής μας κίνησης με μεγάλη συμμετοχή από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου. Τα θέματα της συνέλευσης ήταν ο απολογισμός και το πρόγραμμα δράσης της κίνησής μας και η εναλλαγή του περιφερειακού μας συμβούλου.

Πραγματοποιήθηκε εισήγηση από μέλος της γραμματείας της ΑΡ.Π.Η. Ακολούθησε πλούσιος διάλογος όσον αφορά την καπιταλιστική ανάπτυξη στην περιοχή μας, που παρουσιάζεται ως μονόδρομος για το λαό της Ηπείρου.

Ο τρόπος αναπαραγωγής του κεφαλαίου μέσω της «πράσινης» ανάπτυξης, των ιδιωτικοποιήσεων λιμανιών-δρόμων-αεροδρομίων-νερού-δασών-αιγιαλού, των συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (π.χ. στη συγκομιδή των απορριμμάτων), της συγκεντροποίησης πλούτου στον τουρισμό και στην αγροτοδιατροφική παραγωγή, της καταλήστευσης της φύσης, της υποταγή της υγείας στο κέρδος, της προσαρμογής της παιδείας στην ευελιξία της αγοράς και φυσικά της ακόμα πιο βαθιάς εκμετάλλευσης των εργαζομένων, όλα αυτά αποτέλεσαν βασικά σημεία των παρεμβάσεων των μελών της ΑΡ.Π.Η.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου που παράγεται στη περιοχή, μπαίνει στις τσέπες πολυεθνικών –πολυκλαδικών ομίλων και «διακοσίων οικογενειών» που στηρίζουν την περιφερειακή αρχή Καχριμάνη της ΝΔ και ελέγχουν το υπόλοιπο μπλοκ του αντιδραστικού συνασπισμού εξουσίας (διαφοροποιημένοι δεξιοί, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ).

Πολυεθνικές και ντόπια αστική τάξη συμπιέζουν και διαλύουν τα μεσαία στρώματα (η πλειοψηφία των οποίων δε διαφοροποιείται από τις επιλογές των κυρίαρχων επιχειρηματικών δυνάμεων), αυξάνουν το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων (ντόπιων και μεταναστών), με την ανεργία να έχει σταθεροποιηθεί σε ποσοστό πάνω από 20 %.

Καθήκον της ΑΡ.Π.Η. αποτελεί η συμβολή στη διαμόρφωση μαζικών αγώνων και όρων σύγκρουσης, για να μην πληρώσει την «ανάπτυξή» τους η εργαζόμενη πλειοψηφία. Για να χάσουν από τα κέρδη τους, για να μπλοκαριστούν οι ιδιωτικοποιήσεις και η καταστροφή του περιβάλλοντος. Για να ανατραπεί η δημοσιονομική προσαρμογή της Ε.Ε στους προϋπολογισμούς της περιφέρειας και των δήμων. Για να εθνικοποιηθούν-κρατικοποιηθούν όλες οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. Για να μην πληρωθεί το χιλιοπληρωμένο χρέος. Για να κατακτήσει ο λαός της περιοχής μας μια αξιοπρεπή ζωή, με αποκλειστικά δημόσια παιδεία-υγεία-ανθρώπινη εργασία-δημοκρατία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και με τον παραγόμενο πλούτο στα χέρια του λαού.

Αυτό απαιτεί :

1) Τη διατύπωση και προβολή ενός σύγχρονου αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης για τη περιοχή μας.

2) Την αναβάθμιση της αυτοτελούς παρέμβασης της ΑΡ.Π.Η. με ταυτόχρονη διεύρυνση και μαζικοποίησή της με βάση τους βασικούς άξονες του παραπάνω προγράμματος.

3) Την ισότιμη κοινή δράση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής με όσες μαχόμενες δυνάμεις (πολιτικές αλλά κυρίως κοινωνικές) αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα φιλολαϊκής διαχείρισης του τοπικού κράτους.

Με βάση τα παραπάνω, τα μέλη της ΑΡ.Π.Η. κατέθεσαν προτάσεις για την λειτουργία της κίνησης και προχώρησαν στην εναλλαγή του περιφερειακού τους συμβούλου.

Νέος περιφερειακός σύμβουλος στη θέση του σ. Ζήκου Νίκου προτάθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα ο σ. Γαλατάς  Ζώης.

Τις επόμενες μέρες η γραμματεία της περιφερειακής κίνησης θα παρουσιάσει σε συνέντευξη τύπου (παρουσία του τέως και του νυν περιφερειακού της συμβούλου) την απόφαση για το πρόγραμμα δράσης της επόμενης περιόδου.»

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...