Δευτέρα , 13 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΟΜΠΟΛΗ

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΟΜΠΟΛΗ

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα διατυπώνει τις ενστάσεις της για τη μεταφορά του δήμου Ιωαννιτών και των υπηρεσιών του στο παλιό κτήριο του Πανεπιστημίου:

«Ο δήμαρχος κ. Ελισάφ συνεχίζει να πλειοδοτεί σε πρακτικές που θυμίζουν λουδοβίκεια ηγεμονία και να πιστεύει ότι η αδιαμφισβήτητη απήχησή του ως επιστήμονα μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον της πόλης και του λαού της.

Αυτό φανερώνει και ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίστηκε το θέμα του παλιού Πανεπιστημίου στη Δομπόλη, με μια πρόταση την οποία διαβίβασε (;) στον πρωθυπουργό για μεταφορά του δήμου Ιωαννιτών και των υπηρεσιών του στο παλιό κτήριο.

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά η ουσία χάνεται στην πλημμύρα των προσωπικών πολιτικών και της ατομικής διαπραγμάτευσης, καθώς και της υποβάθμισης των συλλογικών οργάνων, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν έφτανε το πραξικόπημα Θεοδωρικάκου που μεγένθυνε το νόμο Σκουρλέτη, ο οποίος «μίκρυνε» ακόμα περισσότερο τις δικαιοδοσίες του οργάνου, τώρα, ο δήμαρχος δεν συζητάει καν προτάσεις που αφορούν όλη την πόλη. Αρνείται κάθε έννοια διαλόγου, προβληματισμού, ακόμα και καλοπροαίρετης κριτικής, προκειμένου να δώσει πολιτικά διαπιστευτήρια στήριξης στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Όσο για το παλιό πανεπιστήμιο, είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, για το οποίο ευθύνονται οι τοπικές αρχές, αλλά και οι κυβερνήσεις. Το κτήριο εγκαταλείφθηκε «μετά βαΐων και κλάδων» όταν έφυγε και το τελευταίο τμήμα του Πανεπιστημίου από εκεί και πολλοί-ες από αυτούς που σήμερα κλαίγονται στα social media, τότε λοιδορούσαν τους φοιτητές-τριες και όσους-ες έλεγαν ότι το κτήριο δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί εντελώς.

Το πρόβλημα της Δομπόλη όμως δεν είναι το βασικό, που έχουν τα Γιάννενα σήμερα. Θα περιμέναμε ο κ. δήμαρχος, αντί να χρησιμοποιεί το γνωστό υπεροπτικό του ύφος κάθε φορά που δέχεται κριτική για τις διεκδικήσεις, να ενημέρωνε το Δημοτικό Συμβούλιο αν συζήτησε το θέμα των αναγκαίων προσλήψεων στις υπηρεσίες του Δήμου για να φέρουν σε πέρας μια σειρά ζητήματα για παράδειγμα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του παλιού πανεπιστημίου, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προωθηθεί μια λύση που να «επιστρέφει» το κτήριο στο λαό των Ιωαννίνων, άμεσα, με την ανακατασκευή της αίθουσας τελετών για παράδειγμα ή και έμμεσα, με τη διαμόρφωση ενός πολιτιστικού χώρου. Ας κάνουμε λοιπόν μια συζήτηση για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αντί να βλέπουμε το δήμαρχο να πετάει «φωτοβολίδες» με κλειστά γυμναστήρια και νέα δημαρχεία, αιφνιδιάζοντας τους πάντες.»

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...