Σάββατο , 3 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ζητά την αναστολή των πλειστηριασμών

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ζητά την αναστολή των πλειστηριασμών

Την αναστολή των πλειστηριασμών μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου, ζητά με επιστολή του προς τους υπουργούς οικονομικών και ανάπτυξης αλλά και την κεντρική ένωση επιμελητηρίων  Ελλάδος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου. Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμοι κ.κ Υπουργοί,

Μετά και την τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου για τα κόκκινα δάνεια είμαστε δυστυχώς στην δυσάρεστη θέση ως επιχειρηματική κοινότητα να διακατεχόμαστε από αβεβαιότητα και να θεωρούμε ότι με πολιτική σας απόφαση, θα πρέπει να προστατεύσετε εμάς καθώς και τις οικογένειες μας.

Σε μια σειρά συνεχιζόμενων  κρίσεων  που γνωρίζετε πως έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα, θεωρούμε ότι είναι η ώρα πραγματοποιηθεί μια επί της ουσίας συνάντηση με την ΚΕΕΕ και να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων αποκλειστικά τα ζητήματα των τραπεζών που καθημερινά διογκώνονται, με τους μικρομεσαίους κυρίως επιχειρηματίες να οδηγούνται σε  αδιέξοδο και απόλυτη καταστροφή.

Έχουμε τονίσει και κατά το πρόσφατο παρελθόν ότι και με δικές μας αφαιμάξεις το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας στάθηκε όρθιο μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων  αλλά η συμβολή του τα τελευταία χρόνια δεν είναι η προσήκουσα προς όλους εμάς.

Η σκληρή πολιτική των τραπεζών όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και σήμερα μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στον Έλληνα επιχειρηματία και δίνει την δυνατότητα μέσω και των πλειστηριασμών πραγματικά να τον εξαφανίσει.

Δεν μπορεί σε αυτή την χώρα ακόμη και σήμερα ο μόνος κερδισμένος να είναι το τραπεζικό σύστημα και ο μόνιμα χαμένος ο Έλληνας επιχειρηματίας. Τα κέρδη τους αυξάνονται διαρκώς την ώρα που οι τζίροι μας μειώνονται, στα δάνεια μας συνεχόμενα προσαρμόζονται οι δόσεις προς τα πάνω, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι οι τράπεζες σε ένα μεγάλο τμήμα της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας έχει ανοιχτή την πόρτα μόνο για να τους πλειστηριάσει τα οικογενειακά αλλά και τα επαγγελματικά τους ακίνητα και όχι για να τους στηρίξει για την επιβίωση τους αλλά και την αναπτυξιακή τους πορεία.

Είναι πλέον στην ευθύνη σας, να επιβληθείτε στο τραπεζικό σύστημα της χώρας  προς όφελος της επιχειρηματικότητας και των οικογενειών τους, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους εμάς να επιχειρούμε ισότιμα και χωρίς προσχώματα για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε τις επιχειρήσεις μας, να συντηρούμε τις οικογένειες μας και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας των συνεργατών μας.

Ζητούμε αρχικά  από μέρους σας,  να αφουγκραστείτε τις φωνές των εκπροσώπων-Επιμελητηρίων της επιχειρηματικότητας, να αναστείλετε αρχικά τους πλειστηριασμούς,  να προχωρήσετε στην επικαιροποίηση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς και των επαγγελματικών μας ακινήτων και να  λάβετε όλες εκείνες τις ενέργειες για  πιστωτική επέκταση καθώς και για μια σειρά ρυθμίσεων που το σύνολο του Επιμελητηριακού κόσμου ζητά με επιστολές και τοποθετήσεις του όλο το προηγούμενο διάστημα.

 

Με τιμή, 

Για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος

Δρ. Δημήτριος Δημητρίου

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...