Πέμπτη , 31 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε λαϊκές αγορές του Δήμου Ιωαννιτών

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε λαϊκές αγορές του Δήμου Ιωαννιτών

Αντιπροσωπεία των Οργανώσεων Μελών Δυτικού Τομέα και Κέντρου Πόλης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιωαννίνων, στην οποία συμμετείχαν η βουλευτής Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη, και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην βουλευτής Ιωαννίνων, Γιάννης Στέφος επισκέφτηκε τις Λαϊκές Αγορές Αγίας Μαρίνας, Αμπελοκήπων και Δροσιάς – Πεντέλης του Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να ενημερώσει παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές για τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον τρόπο λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καλεί την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αποσύρει τις νομοθετικές ρυθμίσεις, που, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζεται, απειλούν την επιβίωση των παραγωγών και στρέφονται ενάντια στο συμφέρον των καταναλωτών, τονίζοντας παράλληλα τα εξής:

«Στο σχέδιο της Κυβέρνησης καταργείται ουσιαστικά η έννοια της άδειας του παραγωγού και του πωλητή, που χορηγείται με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Ένα νέο σύστημα μοριοδότησης θα λαμβάνει υπόψη και μια σειρά άλλων κριτηρίων. Για παράδειγμα, όσο μεγαλύτερος είναι ο τίτλος σπουδών όσων διεκδικούν άδεια, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μοριοδότηση (πτυχίο Πανεπιστημίου: 20 μόρια, πτυχίο Γυμνασίου: 5 μόρια). Με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές οι Λαϊκές Αγορές εκχωρούνται πλέον στους ιδιώτες μεγαλέμπορους, η είσοδος των οποίων θα επιφέρει αθέμιτο ανταγωνισμό. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων και των συζητήσεων, που είχε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με παραγωγούς και καταναλωτές στις Λαϊκές Αγορές, τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι αγρότες – παραγωγοί απευθύνονται στη λαϊκή οικογένεια, προσφέροντας ντόπια και ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.»

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...