Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τη βουλευτή του Νομού, Μερόπη Τζούφη, τον αναπληρωτή συντονιστή, Πέτρο Παλάσχα και την Ελένη Παπαθανασίου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, όπου και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Δημητρίου, και μέλη του Διοκητικού Συμβουλίου.

Συζητήθηκαν αναλυτικά τα σοβαρά προβλήματα, που έχουν προκύψει από την πανδημία και τα μέτρα διαχείρισής της, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να στηριχθούν οι επιχειρήσεις της περιοχής, να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, όπως και να αξιοποιηθούν δίκαια και με διαφάνεια τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αναπτυξιακή πορεία των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Όσον αφορά στην επαναλειτουργία της εστίασης, επισημάνθηκε από πλευράς της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ανεπαρκής προετοιμασία και η απουσία οικονομικής ενίσχυσης από την πολιτεία, ώστε οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να καλύψουν βασικές ανάγκες που έχουν προκύψει από το παρατεταμένο lockdown.

Παράλληλα, η αύξηση της γραφειοκρατίας, η καθυστέρηση των επενδυτικών σχεδίων, το συνεχώς διογκούμενο ιδιωτικό χρέος, αποτελούν μείζονα προβλήματα, που απασχολούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και λειτουργούν ανασταλτικά τόσο στην περαιτέρω εξέλιξή της, όσο και στις νέες επενδύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με σαφείς θέσεις και κοστολογημένες προτάσεις, υποστηρίζει την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας, με εφαρμογή και τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προτείνει μέτρα για την υποστήριξη των ατομικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη διαγραφή μέρους των χρεών, που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας, την αποπληρωμή με δόσεις, την ορθολογική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ.

Συνυπολογίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες της περιοχής μας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ουσιαστικής στήριξης, ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα μετατροπής της κρίσης από υγειονομική σε οικονομική και ανθρωπιστική.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...