Τετάρτη , 17 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Κατάθεση αναφοράς από την Όλγα Γεροβασίλη και τη Μερόπη Τζούφη προς την Υπουργό Παιδείας για το ενδεχόμενο κατάργησης της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς

Κατάθεση αναφοράς από την Όλγα Γεροβασίλη και τη Μερόπη Τζούφη προς την Υπουργό Παιδείας για το ενδεχόμενο κατάργησης της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς

Οι Βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Όλγα Γεροβασίλη και Μερόπη Τζούφη, καταθέτουν προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την από 20.04.2021 και με αριθμ. πρωτ. 612 Επιστολή της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων, με την οποία εκφράζεται η κραυγή αγωνίας απέναντι στο κυβερνητικό σχέδιο κατάργησης της Σχολής. 

«Όταν ζητούμενο είναι η αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εξυφαίνουν σχέδιο κατάργησης τριών Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, μεταξύ αυτών και της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων», επισημαίνουν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Με την επιστολή γίνεται αναφορά στην μακρά παράδοση της Σχολής, στο έργο της κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, αλλά και στη ζωντανή παρουσία της, όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και -φυσικά- στο απρόσφορο της κατάργησής της.

Δείτε Επίσης

3-3 σε τρομερό ματς Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα

Mε την 6η ισοπαλία σε 7 ματς (και μία νίκη) των play out ολοκλήρωσε το ...