Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Επίσκεψη εργασίας της δημοτικής παράταξης «Ιωάννινα 2023» στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Ηπείρου

Επίσκεψη εργασίας της δημοτικής παράταξης «Ιωάννινα 2023» στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Ηπείρου

H δημοτική ομάδα της παράταξης «Ιωάννινα 2023» επισκέφτηκε το λατομείο Πεδινής και τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για τη λειτουργία της και την αποτελεσματικότητά της, σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί στον σχεδιασμό της.

Η ενημέρωση ήταν πλήρης και κατατοπιστική. Ανταλλάχτηκαν απόψεις, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της μονάδας και δόθηκαν απαντήσεις.

Σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία της παράταξης «ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023», η Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε:

«Η παράταξή μας ευχαριστεί τον κο Αριστοτέλη Φραντζή, Διευθυντή Λειτουργίας της Μονάδας και όλους τους υπευθύνους της εταιρείας λειτουργίας του εργοστασίου ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΑΕΕΣ, για την ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας και για την αναλυτική ενημέρωση.

Η λεπτομερής, έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση, διευκολύνει τη λήψη των σωστών αποφάσεων, χωρίς προφάσεις και χωρίς μεμψιμοιρία.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η ορθολογική αντιμετώπιση της διαχείρισης τόσο των αστικών στερεών απορριμμάτων, όσο και των υγρών αποβλήτων της περιφέρειας Ηπείρου, αποτέλεσε κρίσιμο τομέα της θητείας μου ως αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη.

Όπως πλέον είναι γνωστό σε όλους, οι Δήμοι της Ηπείρου ωφελήθηκαν από τη λειτουργία των έργων που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε στην Περιφέρεια Ηπείρου προ διετίας και τα οποία λειτουργούν ήδη επιτυχώς (ή πρόκειται να παραδοθούν προς λειτουργία). Με αυτά τα έργα οι Ηπειρώτες δεν επιβαρύνονται με πρόστιμα λόγω μη νόμιμης διαχείρισης των αποβλήτων και η κυκλική οικονομία εφαρμόζεται στην πράξη, προς όφελος των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Προτρέπουμε τη δημοτική αρχή να ενημερωθεί για τη λειτουργία της μονάδας και για τα παραγόμενα υποπροϊόντα που προκύπτουν από την εκτελούμενη επεξεργασία σε αυτήν και στη συνέχεια να ενημερώσει τους συνδημότες μας για ποιόν λόγο και με ποιον τρόπο προτείνει την απoκατάσταση του λατομείου στην Πεδινή.»

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...