Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην Αρχαία Νικόπολη

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην Αρχαία Νικόπολη

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκηες, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αρχαία Νικόπολη και τα έργα που εκτελούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν.
Σύμφωνα με την Υπ. Πολιτισμού τα έργα της παρούσας φάσης στο Αρχαίο Θέατρο θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, ενώ παράλληλα εκτελούνται και άλλα (όπως η αποκατάσταση της πύλης της Βασιλικής Β΄ και οι εργασίες αποκατάστασης Οίκου Εκδίκου Γεωργίου).
Η κ. Μενδώνη έθεσε και δυο ακόμη ενδιαφέρουσες προτάσεις του Υπουργείου την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στη Νικόπολη και τη δημιουργία ενός ανασκαφικού, επισκέψιμου για τους επισκέπτες χώρο.
Η Υπ.Πολιτισμού ανέφερε επίσης ότι προχωρά ο φάκελλος για την ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO “επικαιροποιημένος” με τα νέα στοιχεία που αφορούν την κατασκευή νέας εισόδου της πόλης.
Τον πρωθυπουργό για διάφορα θέματα ενημέρωσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου ,ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός και άλλοι φορείς της περιοχής, ενώ σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με την κ. Μενδώνη οι κύριοι Ιωάννου, Γεωργάκος και Αργυρός την ευχαρίστησαν για την συνεργασία του Υπουργείου στα έργα που αφορούν τον πολιτισμό.

Δείτε Επίσης

Ακύρωση της συναυλίας του Ορφέα Περίδη στη Δωδώνη, εξαιτίας του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού

Εκ μέρους των διοργανωτών του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία ...