Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην Αρχαία Νικόπολη

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην Αρχαία Νικόπολη

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκηες, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αρχαία Νικόπολη και τα έργα που εκτελούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν.
Σύμφωνα με την Υπ. Πολιτισμού τα έργα της παρούσας φάσης στο Αρχαίο Θέατρο θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, ενώ παράλληλα εκτελούνται και άλλα (όπως η αποκατάσταση της πύλης της Βασιλικής Β΄ και οι εργασίες αποκατάστασης Οίκου Εκδίκου Γεωργίου).
Η κ. Μενδώνη έθεσε και δυο ακόμη ενδιαφέρουσες προτάσεις του Υπουργείου την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στη Νικόπολη και τη δημιουργία ενός ανασκαφικού, επισκέψιμου για τους επισκέπτες χώρο.
Η Υπ.Πολιτισμού ανέφερε επίσης ότι προχωρά ο φάκελλος για την ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO “επικαιροποιημένος” με τα νέα στοιχεία που αφορούν την κατασκευή νέας εισόδου της πόλης.
Τον πρωθυπουργό για διάφορα θέματα ενημέρωσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου ,ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός και άλλοι φορείς της περιοχής, ενώ σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με την κ. Μενδώνη οι κύριοι Ιωάννου, Γεωργάκος και Αργυρός την ευχαρίστησαν για την συνεργασία του Υπουργείου στα έργα που αφορούν τον πολιτισμό.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...