Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Επίσκεψη της Γενικής Προξένου της Γερμανίας στην Περιφέρεια, για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας

Επίσκεψη της Γενικής Προξένου της Γερμανίας στην Περιφέρεια, για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας

Η  Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Σίβυλλα Μπέντικ και ο  πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός, επισκέφθηκαν  τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με το ενδιαφέρον τους να επικεντρώνεται στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα όμως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον για την πορεία υλοποίησης του έργου, ενώ ζητήθηκε μελέτη για το μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων της Ηπείρου και τη γνώση τους στη γερμανική γλώσσα. 

«Για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας   ενδιαφέρονται ήδη τέσσερις γερμανικές εταιρείες, που ασχολούνται γύρω από τομέα της πληροφορικής. Ήρθαν να επισκεφτούν και να  ενημερωθούν για το  ποιο σημείο στο οποίο  βρισκόμαστε.    Έχοντας πάρει  την αρχική έγκριση για το Ταμείο Ανάκαμψης,  έχουμε στείλει ότι στοιχεία μας ζητήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης, τις  αρχιτεκτονικές κατόψεις και τα φωτορεαλιστικά σχέδια. Στη συνέχεια θα πάρουμε την έγκριση δόμησης από την Πολεοδομία Ιωαννίνων και προχωράμε. Θεωρώ πως θα είναι μια επανάσταση στην περιοχή, στο θέμα της απασχόλησης ανθρώπων με υψηλά προσόντα».  

Τέλος ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας έθεσαν και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Αεροδρομίου Ιωαννίνων. 

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...