Κυριακή , 3 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στον Άγιο Γεώργιο Δήμου Ζηρού ζητά την ακύρωση του έργου

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στον Άγιο Γεώργιο Δήμου Ζηρού ζητά την ακύρωση του έργου

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στον Άγιο Γεώργιο Δήμου Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας, είναι μία κίνηση πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Γεωργίου, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ακύρωση των σχεδίων κατασκευής του εν λόγω υδροηλεκτρικού έργου. Σε ανακοίνωση της Επιτροπής, αναφορικά με τους στόχους της, αναφέρονται τα εξής:

«Εδώ και ελάχιστες ημέρες υπέπεσε στην αντίληψη των δημοτών του Αγίου Γεωργίου το σχέδιο κατασκευής του υδροηλεκτρικού σταθμού, αφού μέχρι στιγμής οι διεργασίες, που έχουν λάβει χώρα, είναι αθόρυβες. Η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων απαριθμεί ένα μεγάλο αριθμό μελών, που συνεχώς αυξάνεται.

Η επιστολή που αποστέλλεται σήμερα στα Μ.Μ.Ε. της Ηπείρου και της Λευκάδας, προκειμένου να σταθούν συμπαραστάτες στον αγώνα μας και να αναδείξουν το θέμα στον μέγιστο βαθμό, είναι αυτή που στάλθηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς της περιοχής μας, ώστε καθένας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να συμβάλει στην ακύρωση αυτού του έργου. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία καταστροφική για την περιοχή μας προοπτική, αφού σχεδιάζεται ένα έργο ακριβώς στις πηγές του Αγίου Γεωργίου, που, όπως πολύ καλά γνωρίζουν όλοι, υδροδοτούν το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Πρέβεζας, Άρτας, Λευκάδας και το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.

Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει διάνοιξη υπόγειας τάφρου μήκους 500 μ., με διαστάσεις 4,60 μ. πλάτους x 4,50 μ. ύψους, για την οποία θα απαιτηθεί διάνοιξη τούνελ, πεταλοειδούς μορφής, διαστάσεων 6,50 μ. πλάτους x 7 μ. ύψους.

Πρόκειται, δηλαδή, για εργασίες σφοδρών ανατινάξεων ακριβώς στο σημείο, όπου οι μελέτες ετών έχουν αποδείξει ότι βρίσκεται ο υδροφόρος ορίζοντας των πηγών του Αγίου Γεωργίου και το υπόγειο δίκτυο τροφοδότησής τους. Γίνεται αμέσως αντιληπτός ο άμεσος κίνδυνος, που διατρέχουν οι πηγές, με ολέθρια συνέπεια τη διακοπή υδροδότησης.

Αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα λένε οι αρμόδιοι επιστήμονες γεωλόγοι και περιβαλλοντολόγοι.

Το έργο αυτό έχει ήδη την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και η διαδικασία αδειοδότησής του έχει πάρει τον δρόμο της. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, μετά από ανακοίνωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

Καλούμε όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της νοτίου Ηπείρου και της Λευκάδας να αντιδράσουν μαζικά ενάντια σε αυτό το έργο – έγκλημα.

Πρέπει όλοι μαζί να αποτρέψουμε την καταστροφή που επέρχεται.»

Δείτε Επίσης

Δ.Παπαγεωργίου-Δεν πρόκειται να παρέμβω στις διαδικασίες καμιάς παράταξης.

  Από:Γιώργος  Γκόντζος([email protected])—- Συνέντευξη στην οποία κατέθεσε  τις απόψεις  του για επίκαιρα ζητήματα του δήμου, ...