Δευτέρα , 5 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ελλάδα / Ν.Καπραβέλος (ΜΕΘ Θεσσαλονίκης)- “Στην κραυγή αγωνίας των εντατικολόγων δεν μπορεί κανείς να σιωπά. Είτε πολίτης λέγεται, είτε Πολιτεία”. Τα μηνύματα στην νεολαία και τους ηλικιωμένους

Ν.Καπραβέλος (ΜΕΘ Θεσσαλονίκης)- “Στην κραυγή αγωνίας των εντατικολόγων δεν μπορεί κανείς να σιωπά. Είτε πολίτης λέγεται, είτε Πολιτεία”. Τα μηνύματα στην νεολαία και τους ηλικιωμένους

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– “Στην κραυγή αγωνίας των εντατικολόγων δεν μπορεί κανείς να σιωπά. Είτε πολίτης λέγεται, είτε Πολιτεία.Πρέπει όλοι τους να πάρουν τέτοια μέτρα να εμποδίσουν την διασπορά , να σταματήσει το κακό.Αν δεν ελέγξουμε την πανδημία στην κοινότητα , θα χάσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές , χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να τους στηρίξουμε”.

Αυτά υπογράμμισε ο Νίκος Καπραβέλος , διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” της Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη(Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Αρχικά περιέγραψε ως εξής την εικόνα στην ΜΕΘ Θεσσαλονίκης : “Είμαστε πραγματικά σε απελπιστική κατάσταση.Τελειώσαμε μια άλλη δραματική εφημερία, 56 εισαγωγές ανθρώπων με δύσπνοια, με πνευμονία , με βαριές πνευμονίες .Πραγματικά η πανδημία κτυπά ανελέητα, δεν μπορούμε να την ελέγξουμε στην κοινότητα και η πίεση στο σύστημα υγείας είναι τεράστια Οι ΜΕΘ του “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” , όλες γεμάτες , 43 κλίνες εντατικής γεμάτες , πέντε -έξι συνάνθρωποί μας είναι με μεγάλη δύσπνοια στα τμήματα και περιμένουν την σειρά τους για να διασωληνωθούν. Είναι μια κραυγή αγωνίας των εντατικολόγων , κανείς δεν έχει δικαίωμα να σιωπά, με την έννοια ότι η ανθρώπινη ζωή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, και είναι ξέρετε ζήτημα πολιτισμού για ολόκληρη την κοινωνία, , πολιτών και πολιτείας να σταματήσει αυτό το κακό.Δεν έχω άλλα λόγια να πω…”

Στην συνέχεια τόνισε ότι “πρέπει να σταματήσουν οι σχεδιασμοί επί χάρτου, οι μάχες κερδίζονται στα πεδία των μαχών” και πρόσθεσε πως και ο πολίτης πρέπει να περιορίσει τις επαφές και η Πολιτεία να μην επιτρέψει πλέον το χαλάρωμα των μέτρων. Επισήμανε την ανάγκη για “επίταση των εμβολιασμών”, “να περιοριστούν οι επαφές και η ανθρώπινη δραστηριότητα” , ανέφερε ότι “οι πολίτες να προσέξουν γιατί δεν θα βρουν κρεβάτια εντατικής, δεν θα βρουν βοήθεια όταν έρθουν να κτυπήσουν την πόρτα ενός νοσοκομείου” και κάλεσε την Πολιτεία “να σταματήσει να καλλιεργεί μια ψυχολογία ότι τελείωσε η πανδημία , ανοίγουμε εκείνο , ανοίγουμε το άλλο , γιατί αυτή την στιγμή ανοίγουμε κάτι και κλείνουμε τα νοσοκομεία”.

Για το “Πάσχα στο χωριό ” τόνισε με έμφαση: “Είναι αδιανόητο και μόνο σαν σκέψη” και ανέδειξε τις συνθήκες που θα ευνοήσουν την διασπορά της πανδημίας(συγχρωτισμός, μη εμβολιασμένοι στα χωριά κ.ο.κ)

Απευθύνθηκε στην νεολαία με τα εξής λόγια: “Για μένα η νεολαία είναι η ζωή , είναι το μέλλον της πατρίδας μας.Είναι αυτή που θα τραβήξει μπροστά την χώρα μας.Όμως αυτή την στιγμή η νεολαία , με αυτά που βλέπω , δεν δείχνει την κατάλληλη υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη με τους συνωστισμούς που βλέπω και παρατηρώ.Διότι εκεί υπάρχει το πρόβλημα …Δεν έχουν εμβολιαστεί , αυτοί είναι ένας φορέας μετάδοσης του ιού πάρα πολύ σημαντικός ,πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το κακό που κάνουν με τις συναθροίσεις και τους συνωστισμούς , και μεταφέρουν μετά τον ιό στο σπίτι τους , στους γονείς τους , στους παππούδες τους “

Για τους ηλικιωμένους είπε: ” Και από την άλλη πλευρά και οι ηλικιωμένοι να σταματήσουν τις επιφυλάξεις περί εμβολιασμού. Έχουμε ένα χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων στην χώρα μας , και όλοι αυτοί που έχω εγώ, 43 ασθενείς διασωληνωμένους, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” , κανείς δεν έχει εμβολιαστεί”

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...