Δευτέρα , 1 Ιουλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Έρχονται οι «Ημέρες Κάστρου» στην Άρτα

Έρχονται οι «Ημέρες Κάστρου» στην Άρτα

Το Κάστρο της Άρτας ανοιχτό για όλους

Την πρόοδο των εργασιών καθαρισμού και περιποίησης του Κάστρου επέβλεψαν ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, κα. Βαρβάρα Παπαδοπούλου.

Μετά την πρόσφατη πρόταση του Δήμου Αρταίων προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων, το Κάστρο εδώ και λίγες ημέρες είναι περιποιημένο, ανοιχτό καθημερινά, αλλά και Σαββατοκύριακα, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ,  προσβάσιμο και φυλαγμένο με επιπλέον τρία άτομα από τον Δήμο Αρταίων. Αυτό διαπιστώθηκε και στην σημερινή επίσκεψη του Δημάρχου Αρταίων και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, με τον Χρήστο Τσιρογιάννη να διαπιστώνει πως οι Αρτινοί είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι, που το εντυπωσιακό Κάστρο της Άρτας επιστρέφει ξανά στις ζωές δημοτών και επισκεπτών.

Σημειώνεται πως οι Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου συνεχίζουν τις εργασίες καθαρισμού και περιποίησης του χώρου του Κάστρου, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και ανανεώσεις των φυτεύσεων. Όπως σημείωσε και η κα. Παπαδοπούλου, οι εργασίες -που πραγματοποιεί η Αρχαιολογία αυτό το διάστημα στο Θεατράκι- προχωρούν, με τον Δήμαρχο Αρταίων να προτείνει, αμέσως μόλις οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με τον τίτλο «Ημέρες Κάστρου».

Πρόθεση, λοιπόν, της Δημοτικής Αρχής είναι μαζί με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις να ξεκινήσει ένας νέος θεσμός για την ενσωμάτωση του Κάστρου στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών.

Για το θέμα ο Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε:

«Το αμέσως επόμενο διάστημα σκοπεύουμε να προχωρήσουμε στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού, για να μας παραχωρηθεί η χρήση, ώστε ο Δήμος Αρταίων να μπορεί  να προχωρά σε παρεμβάσεις καθαρισμού και καλλωπισμού στον χώρο, μιας και δεν του ανήκει η κυριότητα, όπως συμβαίνει με το ΞΕΝΙΑ, ενώ θα προχωρήσουμε και στη διαμόρφωση του χώρου πρόσβασης από το 2ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι την είσοδο του Κάστρου, καθώς επίσης και στον περιμετρικό φωτισμό του Κάστρου. Επιπλέον, μέσω του «Ελλάδα 2021», θα υποβάλουμε πρόταση για τον εξοπλισμό κερκίδων σε δυο σημεία μέσα στο Κάστρο, μία στο θεατράκι και μία στα πρώην γήπεδα τένις. Η πανδημία μας έφερε πιο κοντά σ’ αυτό που έχουμε δίπλα μας, στην ενσωμάτωση της φύσης μέσα στην καθημερινότητά μας. Έτσι, σκεφτόμαστε στις Ημέρες Κάστρου να προσκαλέσουμε πολίτες και επισκέπτες σε ήπιες δραστηριότητες μέσα στον περιβάλλοντα χώρου του Κάστρου. Θέλουμε να δείξουμε με αυτό τον τρόπο ότι ένα Βυζαντινό Μνημείο μπορεί να γίνει λειτουργικό κομμάτι της ζωής μας, γι’ αυτό και ευχαριστώ την Υπουργό Πολιτισμού, κα. Μενδώνη, καθώς και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, κα. Παπαδοπούλου, για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία μας προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας.»

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...