Τρίτη , 17 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Έργα ΑΠΕ, αλλά με σεβασμό στον τόπο, προτείνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

Έργα ΑΠΕ, αλλά με σεβασμό στον τόπο, προτείνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χθεσινή του δήλωση, επανέλαβε τις θέσεις της Περιφέρειας για την κατασκευή έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Συγκεκριμένα -μεταξύ άλλων- ανέφερε:

«Η αρχή μας στην Ήπειρο είναι να λέμε «ναι» στις ΑΠΕ, χωρίς όμως να χαλάμε κάτι για να φτιάξουμε κάτι άλλο. Θεωρούμε ότι πάνω από 1200 μέτρα υψόμετρο, εκεί όπου έχουμε προγραμματίσει να προωθήσουμε αυτά που προσφέρονται από τη φύση, όπως για παράδειγμα τον ορεινό, ορειβατικό περιπατητικό τουρισμό και τα προϊόντα ποιότητας από την κτηνοτροφία, δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες. Επίσης υπάρχει πρόβλημα και με εκείνους που ζητούν πολλές (με κατάτμηση, όσον αφορά την ισχύ) άδειες για φωτοβολταϊκά, γιατί εμείς έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία να τοποθετήσουμε φωτοβολταϊκά συστήματα στα αντλιοστάσια, ώστε να έχουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα οι αγρότες μας. Επίσης, για τις μονάδες βιορευστών είμαστε αντίθετοι με τη μεταφορών πρώτων υλών από άλλες περιοχές. Το θέμα δεν είναι μόνο τι θέλουν οι άλλοι, αλλά και τι θέλει ο τόπος. Εδώ σεβόμαστε τον τόπο. Με εκπλήσσει όταν κάποιοι έρχονται φιλοξενούμενοι σε κάποιες περιοχές και θέλουν να επιβάλλουν αποφάσεις σαν ιδιοκτήτες. Δεν μου αρέσει η ευκολία, με την οποία οι αρμόδιες γενικές διευθύνσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι θετικές. Σε τίνος το μέρος λένε αυτοί ναι; Πως γίνεται να είναι αρνητικοί τις περισσότερες φορές σε αιτήματα για βελτίωση δρόμων προς κτηνοτροφικές μονάδες σε «γυμνά» βουνά και σε αιτήματα που απαιτούν τη διέλευση τεράστιων αυτοκινήτων για μεταφορές που θα αλλοιώσουν τον τόπο να είναι θετικοί; Που είναι η λογική;»

Δείτε Επίσης

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την παραπομπή στο Πειθαρχικό

“Στην Περιφέρεια Ηπείρου κοινοποιήθηκε έγγραφο του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, που απευθύνεται  στον ...