Παρασκευή , 21 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ευθύνες για λανθασμένους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιωαννίνων

Ευθύνες για λανθασμένους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιωαννίνων

Ο Τομέας Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιωαννίνων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την αντιμετώπιση της πανδημίας:

«Έπεσαν έξω, πολύ έξω

Τόσο στην οικονομία, όσο και στην αντιμετώπιση της παΝΔημίας και αυτό μας το επιβεβαιώνουν ανερυθρίαστα, τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όσο και ο «υπερ» υπουργός αναπλ. Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης (24-11-2020). Ο τελευταίος δε παραδέχθηκε τελικά ότι η πτώση του ΑΕΠ για το 2020 θα είναι -10,50%, ενώ το ΔΝΤ προβλέπει για το 2020 ύφεση -9,50% στην Ελλάδα.Οι διεθνείς Οργανισμοί κατέταξαν ως πρωταθλήτρια την Ελλάδα για την ύφεση του γ΄ τριμήνου 2020 που έφθασε στο -11,7% του ΑΕΠ, το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη. Για το 2021 ο ΟΟΣΑ προβλέπει ανάπτυξη μόλις 0,9% του ΑΕΠ.

Το έναυσμα για την παραπλάνηση έδωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης όταν δήλωνε και διαβεβαίωνε τη Βουλή (30-4-2020), ότι η ύφεση το 2020 θα είναι –4%, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τις παγκόσμιες προβλέψεις που προσδιόριζαν την ύφεση από   -10% έως -15% και ο Α. Τσίπρας τους επεσήμανε ότι θα φθάσει στο-8% έως -10% και τελικά δεν έπεσε έξω. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΣΥΜΜΑΧΙΑ πρότεινε ένα συγκεκριμένο και εμπροσθοβαρές πρόγραμμα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια και από το «αχρείαστο», κατ’ αυτούς, «μαξιλάρι των 37 δις ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του ΕΣΥ, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των νοικοκυριών. Αλλά γι αυτούς «οι ΜΕΘ είναι πεταμένα λεφτά», καθώς δικαιολογήθηκαν, ενώ η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος με τις αδιαφανείς αναθέσεις, τις σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις σε λίγα ΜΜΕ και  σε κολλητούς είναι παραγωγική δαπάνη.

Δεν έπεσαν μόνο έξω, αλλά και συνειδητά παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό, όταν υποσχέθηκαν ανάπτυξη 4% κατ’ έτος, αφού με τον προϋπολογισμό του 2020, προέβλεψαν ανάπτυξη 2,8%, όση ακριβώς είχε επιτευχθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2019, όταν περάσαμε από τις συμπληγάδες των μνημονίων.

Η περιβόητη «ανάπτυξη» που θα ερχόταν από την επόμενη των εκλογών μοιάζει με πικρόχολο ανέκδοτο αφού η «επένδυση στο Ελληνικό» έχει να προβάλλει μόνο τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεωργιάδη, ως επιστάτες κατεδαφίσεων και μάλιστα με δημόσιο χρήμα. Αντί για επένδυση μας προέκυψε και η αποεπένδυση, αφού βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες είτε κλείνουν, είτε μεταφέρονται στο εξωτερικό

Το πρώτο κύμα της παΝΔημίας, μετατράπηκε σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και πολιτικούς τακτικισμούς, για να επικαλύψουν τα ψίχουλα που δόθηκαν για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τη θωράκιση του ΕΣΥ, αφού τα ποσά που διατέθηκαν αντιστοιχούσαν στο 3,5% του ΑΕΠ, ενώ, ενδεικτικά, η Δανία διέθεσε το 12,2% του ΑΕΠ. Για τη δημοσιογραφική τους προβολή, κάλυψη και δημιουργίας ηγετικού προφίλ του αρχηγού διατέθηκαν60.647.116,00 ευρώ στους καναλάρχες και 30.000.000,0 στους μεγαλοκλινικάρχες, ενώ την ίδια περίοδο προέβλεψαν για τον εξοπλισμό ΜΕΘ 9.000.000,00 ευρώ και για προσθήκη κρεβατιών ΜΕΘ 14.000.000,00 ευρώ. Με τη δωρεά της Βουλής, που θα έπρεπε να γίνουν 50 κλίνες ΜΕΘ, τον Νοέμβριο του 2020 είχαν γίνει μόνο 16 και αυτό για τη μέγιστη χαρά και αγαλλίαση των μεγαλοκλινικαρχών οι οποίοι επέταξαν κυριολεκτικά το κράτος εκμεταλλευόμενοι την παΝΔημία.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά επιχορηγούν σήμερα με 120.000.000,00 ευρώ την Aegeanμε κρατική στήριξη, χωρίς να εξασφαλίσουν άμεσα και πραγματικά ανταλλάγματα, όπως έκαναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το κακό και ζημιογόνο κράτος έρχεται να στηρίξει με το αζημίωτο τον ιδιωτικό τομέα προς μεγάλη αγαλλίαση του αντικρατικού νεοφιλελευθερισμού.

 Άλλωστε λεφτά γι αυτούς υπάρχουν, για επιδόματα, μερίσματα συντάξεις και μισθούς τα «λεφτόδενδρα» εξαφανίστηκαν.

Πέρασαν 8 μήνες από το πρώτο κύμα παΝΔημίας, με τη σοβαρή και υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης και με την πειθαρχία των πολιτών στις εντολές των ειδικών επιστημόνων και αντί η κυβέρνηση να αξιοποιήσει το χρονικό αυτό διάστημα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος, που ήταν πλέον βέβαιο ότι που ερχόταν, αναλώθηκε σε προκλητικούς ακκισμούς, σε αυτοθαυμασμούς, σε ιδεολογικούς αντικατοπτρισμούς, σε πολιτικούς βερμπαλισμούς, σε γελοίους αντιπερισπασμούς και σε αυτοαναγορεύσεις σαν σωτήρων  που χάρη σ’ αυτούς σώθηκε η χώρα, γιατί διαφορετικά θα είχε καταστραφεί.

Όταν η Ε.Ε μοίραζε χρήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο αμίλητος πρωθυπουργός μετατράπηκε σε «μάγο με τα δώρα» και κομπορρημονούσε ότι έφερε στη χώρα 72 δις, τα οποία έγιναν 32 δις και κατέληξαν 19 δις ευρώ, αφού δέχθηκε μείωση των επιχορηγήσεων και αύξηση των δανείων, που αποτελούν όλεθρο για το μέλλον της Ελλάδας, σε αντίθεση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που πέτυχαν αύξηση των επιχορηγήσεων και μείωση των δανείων.

Αντί να θωρακίσουν τη χώρα και τους πολίτες για το δεύτερο κύμα σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα της εγκληματικής αδιαφορίας και της προκλητικής ανικανότητας της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κατάστασης. Οι «άριστοι» του «επιτελικού κράτους» επιχειρούν, ασθμαίνοντας, να εξασφαλίσουν κλίνες ΜΕΘ και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τις δομές υγείας να καταρρέουν και τους νεκρούς να αυξάνουν. Και σαν να μην έφθανε αυτό θριαμβολογούν με τις προβληματικές συγκρίσεις θανάτων στο Βέλγιο και τυμβωρυχούν μετατρέποντας το θρήνο των θυμάτων και των συγγενών των σε δική τους επιτυχία. Τέτοιος κυνισμός!!!!!!!!!

Ενώ υπήρχε αρκετός χρόνος για την προετοιμασία εναντίον του κορονοϊού, δυστυχώς δεν υπήρχε από την κυβέρνηση η ανάλογη πολιτική βούληση. Για την υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση που έφθασε σήμερα η χώρα, οι κυβερνώντες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ.

Κάθε φορά που πέφτουν έξω πολύ έξω, παραγγέλλουν και ένα γκάλοπ προσαρμοσμένο στις μύχιες ονειρώσεις τους για την ικανοποίηση της αυταπάτης τους.

Επιβεβαιώνεται τελικά ότι η κρίση κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και ότι η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη είναι δέσμια του κρατικοδίαιτου νεοφιλελευθερισμού, διακατέχεται από άκρατες ιδεοληψίες για «λιγότερο κράτος» και από προκλητική αδιαφορία για τις ανάγκες του λαού. Τελικά αποδεικνύεται ότι όταν μιλούν για «σπάταλο κράτος» εννοούν τις «σπατάλες» για την υγεία και την παιδεία.  Θεωρούν «σπατάλες» τα φαγητά των μαθητών, την επιδότηση του ενοικίου για τους φτωχούς, τα κοινωνικά μερίσματα, τις δαπάνες για την κοινωνική στέγη και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Προφανώς δεν αναφέρονται στις χαριστικές ρυθμίσεις και στις σκανδαλώδεις επιδοτήσεις υπέρ των κολλητών οι οποίοι οδηγούνται στον γρήγορο πλουτισμό σαν «φυσικοί ιδιοκτήτες της χώρας», καθώς καυχώνται.

Δόγμα τους και παρακαταθήκη αποτελεί η στήριξη στα κρατικά χρήματα και στα αστυνομικά τμήματα, με τη συνδρομή βεβαίως και των «πετσωμένων» ΜΜΕ, που λειτουργούν ως προπαγανδιστικοί ιμάντες και μηχανισμοί αποπροσανατολισμού και αναστροφής της πραγματικότητας, σε τέτοιο σημείο που δεν θα ήταν υπερβολή να μιλάμε για δημοκρατικό έλλειμμα.

Στις σημερινές συγκυρίες, ορθώνουμε οχυρό προστασίας απέναντι στην παΝΔημία και κατακρημνίζουμε το οχυρό της εθελοτυφλίας που επιδιώκουν να μας ορθώσουν.»

Δείτε Επίσης

Ζ.Μακρή-Αποδείχθηκε ότι ήταν μια σωστή επιλογή .Θερμά συγχαρητήρια   στην εκπαιδευτική κοινότητα , στους γονείς, στους μαθητές και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— Αποτίμηση  των πρωτοβουλιών  της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν την λειτουργία  των ...