Δευτέρα , 15 Αυγούστου 2022
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Φυτεύονται νέα δέντρα στην παραλίμνιο ζώνη του Δήμου Ιωαννιτών

Φυτεύονται νέα δέντρα στην παραλίμνιο ζώνη του Δήμου Ιωαννιτών

Τα εννέα πρώτα σφενδάμια φυτεύονται από το τμήμα πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών σε σημεία της παραλιμνίου πριοχής.

Τα σφενδάμια επιλέχθηκαν για την αντικατάσταση των πλατάνων που κόπηκαν, καθώς είχαν προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος.

Τα δέντρα αγοράστηκαν από πιστοποιημένο φυτώριο στη χώρα και μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και να αποκαταστήσουν την εικόνα στην παραλίμνιο ζώνη, καθώς το φύλλωμά τους είναι όμοιο με του πλατάνου.

«Θα καλύψουμε όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά την κοπή των πλατάνων. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να ανακοπεί η νόσος του μεταχρωματικού έλκους και να σώσουμε την υπόλοιπη δενδροστοιχία», τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Συντήρησης Έργων, Πρασίνου και Παιδικών Χαρών, Αριστείδης Παππάς, σημειώνοντας ότι το τμήμα πρασίνου έχει εντοπίσει δύο ακόμη δέντρα -τα οποία είναι πιθανό να έχουν νοσήσει- και τα παρακολουθεί.

Πέρα από την φύτευση των νέων δέντρων το τμήμα πρασίνου θα προχωρήσει και στην απομάκρυνση των κορμών, οι οποίοι έχουν μείνει από τα πλατάνια που κόπηκαν, με τη χρήση ειδικού μηχανήματος, καθώς είναι αδύνατο να ξεριζωθούν.

Επίσης, άμεσα θα γίνει η κοπή ενός πεύκου, που έχει πέσει στα τείχη του Κάστρου.

Στην παραλίμνιο περιοχή έχουν τοποθετηθεί καινούρια και περισσότερα καλαθάκια απορριμμάτων και ο κ. Αριστείδης Παππάς απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση στους συμπολίτες να μεριμνούν για την καθαριότητα της περιοχής.

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Από την αρχή του έτους στειρώθηκαν 386 αδέσποτα

Ο Δήμος Ιωαννιτών με την αρμόδια υπηρεσία του και την ενεργό συμμετοχή των φιλοζωικών σωματείων ...