Σάββατο , 11 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ / Ερώτηση του ΜέΡΑ25 στη Βουλή για τον υγροβιότοπο Τσαμαρά

Ερώτηση του ΜέΡΑ25 στη Βουλή για τον υγροβιότοπο Τσαμαρά

Με αφορμή την τύχη του Υγροβιότοπου Τσαμαρά, το ΜέΡΑ25 έφερε το ζήτημα στη Βουλή, τονίζοντας τα εξής:

«Περνάμε πλέον σε νέο επίπεδο. Υγρότοπος, που συμπεριλαμβάνεται σε επίσημο κατάλογο υγροτόπων και βρίσκεται εντός περιοχής Natura, μπαζώνεται για να γίνει δρόμος, καθώς η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων “ξέχασε” να τον αναφέρει καν. Το έργο πρέπει να έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση για να γίνει, αλλά ο υγρότοπος αποκρύπτεται στα χαρτιά για να τσιμεντωθεί.

Πρόκειται για τον υγρότοπο Τσαμαρά, που βρίσκεται κοντά στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων. Ο υγρότοπος συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο υγροτόπων, που πρόσφατα κατάρτισε το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων για το ηπειρωτικό τμήμα της χώρας, σε συνεργασία με το Τμήμα Βιοποικιλότητας και Προστατευόμενων Περιοχών του ΥΠΕΝ και, μάλιστα, όπως προαναφέρθηκε, βρίσκεται σε περιοχή του Δικτύου Natura 2000, αποτελώντας μέρος ενός συμπλέγματος πολυάριθμων λιμνών και ελών.»

Ο βουλευτής του ΜεΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για το θέμα και ρωτά τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αν έχει γνώση της συγκεκριμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, και, αν ναι, γιατί τη δέχεται, ακόμα και αν αποκρύπτει την παρουσία τόσο σημαντικού υγροτόπου και προβλέπει την καταστροφή του.

Δείτε Επίσης

Δράση ενημέρωσης των πολιτών των Ιωαννίνων σε θέματα δασικών πυρκαγιών

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Ιωαννίνων, το Π.Τ. Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το ΔΙΕΚ ...