Σάββατο , 11 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 18/3, ΩΡΑ 18:00, ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 18/3, ΩΡΑ 18:00, ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 18 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 18:30, ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

«Προετοιμάζουμε τον απεργιακό αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,

Το σωματείο μας σε καλεί να συμμετέχεις στην γενική συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 18 Απριλίου στις 18:30 στα παλιά σφαγεία.

Εδώ και ένα χρόνο ζούμε όλοι τις τραγικές επιπτώσεις της πανδημίας στις ζωές μας. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Την ώρα που πεθαίνουν δεκάδες καθημερινά εκτός ΜΕΘ και η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας αλλά και της πόλης μας είναι εκρηκτική αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Ενώ στους χώρους δουλειάς τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο αφού δεν τηρείται κανένας έλεγχος από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές με αποτέλεσμα πολλές φορές  να αποκρύπτονται κρούσματα και να κινδυνεύει η υγεία μας.

Οι συνάδελφοι στα σούπερ μάρκετ που ήδη θρηνούμε νεκρούς, έχουν κυριολεκτικά τσακιστεί εδώ και ένα χρόνο βγάζοντας τεράστια κέρδη για τους σουπερμαρκετάδες. Στο εμπόριο με τα απανωτά lockdown επικρατεί η ανασφάλεια για το αύριο, με αναστολές να συνεχίζονται ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι εργοδότες ροκανίζουν τις κανονικές άδειες των εργαζομένων. Κυβέρνηση και εργοδοσία έχοντας ως μοναδικό κριτήριο την προστασία και την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο του εμπορίου, συνειδητά εγκληματούν σε βάρος της ζωής της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας.

Τώρα ετοιμάζουν νέο νομοσχέδιο φέρνοντας τις ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Ετοιμάζονται να επιβάλουν την 10ωρη εργασία και την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τσάκισμα στο ασφαλιστικό, η τηλεργασία γενικεύεται ανεξέλεγκτα και η Κυριακή αργία θα είναι παρελθόν.

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι, αμέτοχοι περιμένοντας πότε θα έρθουν τα χειρότερα. Έχουμε και φωνή και δύναμη και αυτή βρίσκεται μέσα στην οργάνωση και την πάλη με το σωματείο. Συμμετέχουμε στη γενική συνέλευση και οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια σε ότι μας γυρνάει σε μαύρες εποχές για τα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, για την υπεράσπιση της υγείας μας για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.»

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...