Δευτέρα , 8 Αυγούστου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Η παράταξη του Λάζαρου Νάτση δεν συμμετέχει στην συνεδρίαση δια περιφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Η παράταξη του Λάζαρου Νάτση δεν συμμετέχει στην συνεδρίαση δια περιφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου

“Η παράταξη Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή, δεν συμμετέχει στην συνεδρίαση δια περιφοράς του ΔΣ στο οποίο συζητείται η παραχώρηση των σχολικών γυμναστηρίων και σχολικών αιθουσών σε σωματεία και πολιτιστικούς φορείς εκφράζοντας την διαφωνία της για τον τρόπο και την χρονική στιγμή που το φέρνει η δημοτική αρχή.
Η δημοτική αρχή έχει διανύσει ήδη πάνω από τo μισό χρόνο της θητείας της χωρίς δυστυχώς να έχει κατανοήσει ότι η λειτουργία των αθλητικών σωματείων και των ακαδημιών τους καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης αφορά στην κυριολεξία χιλιάδες συμπολίτες μας όλων των ηλικιών. Ειδικά μέσα στην πανδημία και μετά από αλλεπάλληλους εγκλεισμούς δεν είναι ελάσσων ζήτημα η παραχώρηση των εγκαταστάσεων ευθύνης του Δήμου σε χιλιάδες συμπολίτες μας.
Ήδη από την προηγούμενη δημαρχιακή θητεία έχουμε επισημάνει ότι ως διαδικασία, η παραχώρηση κυρίως των σχολικών γυμναστηρίων και αιθουσών, βρίθει ελλείψεων και κανόνων.
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν, σχολεία, μέρες καθώς και ώρες «φιλέτα» για πολλούς λόγους. Αυτό που δεν υπάρχει είναι ένα ενιαίο πλαίσιο κανόνων και λειτουργίας. Έτσι, αυτοί που ευαγγελίστηκαν την «Νέα Εποχή» αρκούνται στην αλά καρτ αντιμετώπιση και στην συνέχιση αδιαφανών διαδικασιών παραχώρησης γυμναστηρίων και σχολείων.
Ενδεικτικά και μόνο ως βήματα προς μια πιο οργανωμένη διαδικασία η οποία θα είναι δίκαιη, ισόνομη αλλά και έγκαιρη είναι:
• Η υποβολή κάθε χρόνο αιτήσεων σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα (π.χ. 10/8-30/8 και το πολύ δύο ακόμα φορές εν μέσω σεζόν) μόνο μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας
• Για τα σχολικά γυμναστήρια, πλήρη εφαρμογή της οδηγίας της ΓΓΑ για την παραχώρηση των χώρων των ΕΑΚ σε σωματεία (ασφαλισμένοι γυμναστές, αθλητική αναγνώριση κ.λ.π.)
• Αντικειμενική μοριοδότηση για τα σωματεία (αριθμό αθλητών, τμημάτων, συμμετοχή σε πρωταθλήματα κ.λ.π.)
• Αξιολόγηση της τιμολογιακής πολιτικής των σωματείων με πριμοδότηση όσων παρέχουν δωρεάν εκμάθησή σε παιδιά ευάλωτων νοικοκυριών, ΑΜΕΑ κ.λ.π.
Αντίστοιχες διαδικασίες μπορούν να υπάρξουν και για τους πολιτιστικούς συλλόγους που κυρίως χρησιμοποιούν τις αίθουσες των σχολείων για εκμάθηση παραδοσιακών χορών. Μιας και υπάρχουν σύλλογοι μέλη της CIOFF, με τμήματα όλων των ηλικιών, σημαντικό αριθμό μελών, δικές τους στολές, ασφαλισμένους γυμναστές χοροδιδάσκαλους κλπ. αλλά και άλλα που δεν έχουν τίποτα από τα παραπάνω…
Προτεραιότητα σε σωματεία και συλλόγους που παρέχουν υπηρεσίες άνευ αντιτίμου στους συμπολίτες μας.
Είναι πρωτοφανές και ταυτόχρονα κρίμα να έχουμε μπει στον Νοέμβριο και να συζητάμε ακόμα αυτονόητα πράγματα. Η Δημοτική Αρχή με ένα δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο πιστεύει ότι θα ξεπεράσει την πραγματικότητα και τις ευθύνες της;”

Δείτε Επίσης

Πέθανε ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος- Είχε γεννηθεί στα Γιάννενα το 1943…

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 79 ετών ο επιφανής αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής ...