Τρίτη , 14 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Συνάντηση Δ.Δημητρίου,με την Πρόξενο της Γερμανίας
rpt

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Συνάντηση Δ.Δημητρίου,με την Πρόξενο της Γερμανίας

Συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δρ.Δημήτριου Δημητρίου, της Γενικής Προξένου της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη κας Μπέντικ και του Διευθυντή του  Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου  παραρτήματος Βορείου Ελλάδος κ.Θεοδωράκη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε για την οικονομία της ΠΕ Ιωαννίνων και ανέλυσε την κατάσταση των επιχειρήσεων ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας, των εξαγωγών  καθώς και στους κλάδους τροφίμων και ενέργειας.

Η  Γενική Πρόξενος αφού ευχαρίστησε για την υποδοχή και αποδοχή της πρόσκλησης στο Επιμελητήριο, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συνεργασία των δύο πλευρών σε ημερίδες και εκθέσεις.

Διεξοδική συζήτηση έγινε για τις εταιρίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στα Ιωάννινα, για τις ΑΠΕ, για την διαχείριση των απορριμμάτων, ανακύκλωση, καύση, το βιοαέριο καθώς  και για την πρακτική εξάσκηση εργαζομένων της περιοχής σε επιχειρήσεις της Γερμανίας.

Τέλος, συμφωνήθηκε άμεσα τις επόμενες ημέρες να ενημερωθεί επίσημα  το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις  του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, για να αποφασιστεί η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων σε αυτές.

Για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...