Τετάρτη , 31 Ιανουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»: «Υποκριτική η στοχοποίηση της παράταξης»

«ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»: «Υποκριτική η στοχοποίηση της παράταξης»

Στην ακόλουθη δήλωση προέβη η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» αναφορικά με τη υποκριτική, όπως τη χαρακτηρίζει, στοχοποίηση του συνόλου της παράταξης από μερίδα της αντιπολίτευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ φαρισαῖοι ὑποκριταί

Πρόσφατα, η δημοτική παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» δέχτηκε μια απίστευτη επίθεση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για ένα σχόλιο μέλους της στο προσωπικό του χρονολόγιο αναφορικά με τις καταγγελίες κακοποίησης. Ασφαλώς, κάθε δήλωση ή σχόλιο που αναρτάται δημοσίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπόκειται σε κριτική και ο καθένας έχει την ελευθερία του λόγου να συμφωνήσει, να διαφωνήσει ή ακόμη να κατακρίνει και να αποδοκιμάσει.

Πότε όμως άλλοτε στο αυτοδιοικητικό παρελθόν της πόλης των Ιωαννίνων ένα σχόλιο μέλους παράταξης ή κάποιου που υπήρξε υποψήφιος σε δημοτικές εκλογές ανήχθη σε μείζον πολιτικό θέμα, ώστε να «σταυρώνεται» η παράταξη και ο επικεφαλής της;

Η αλήθεια είναι πως η υποκρισία περισσεύει από μερίδα του υποτιθέμενου προοδευτικού χώρου της αντιπολίτευσης, καθώς άλλοι έσπευσαν να οργανώσουν την επίθεση προς την παράταξή μας και άλλοι να εκδώσουν άμεσα δελτίο τύπου, ζητώντας να απομακρυνθεί το μέλος της παράταξής μας από τη θέση που κατείχε ως δημότης στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στο οποίο άλλωστε ήταν αναπληρωματικό μέλος.

Τα στελέχη των παρατάξεων που ανέλαβαν τον ρόλο του δικαστή σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ας προσέχουν πρώτα το περιεχόμενο των σχολίων που οι ίδιοι και οι σύντροφοί τους αναρτούν. Όπως ακριβώς προσβάλλει και προκαλεί την κοινή γνώμη ένα σχόλιο αμφισβήτησης των καταγγελιών κακοποίησης, έτσι ακριβώς προκαλούν την κοινή γνώμη και προσβάλλουν τα σεξιστικά σχόλια, ο χλευασμός και η αναφορά στην εξωτερική εμφάνιση, η ασύστολη λασπολογία και η «δολοφονία» χαρακτήρων των πολιτικών τους αντιπάλων. Αγαπητοί, κανείς δεν έχει το ηθικό πλεονέκτημα a priori. Το ηθικό πλεονέκτημα κατακτάται μέσα από την ηθική στάση ζωής και μέσα από τον ευπρεπή λόγο.

Είναι, λοιπόν, πασιφανές πως τόσο η παρουσία της παράταξής μας όσο και η συμμετοχή της στη δημοτική αρχή ενοχλεί μερίδα της αντιπολίτευσης, που θεωρεί πως μόνο εκείνοι έχουν το δικαίωμα να μετέχουν στη διοίκηση του Δήμου ή ότι αυτοί μόνο είναι ικανοί. Όταν μάλιστα αποδεικνύεται εμπράκτως η δημιουργική και αποτελεσματική συμμετοχή των μελών της παράταξής μας στη διοίκηση και στα συμβούλια των οργανισμών και επιχειρήσεων του Δήμου, μας επιτίθενται με κάθε πρόσφορο μέσο για να μειώσουν την αξία μας και τη διαφορετικότητα που πρεσβεύουμε.»

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...