Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Παρέμβαση του Νίκου Γκόντα για τα κτήρια Δομπόλη και ΚΕΠΑΒΙ

Παρέμβαση του Νίκου Γκόντα για τα κτήρια Δομπόλη και ΚΕΠΑΒΙ

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Ν. Γκόντας, ανέφερε -μεταξύ άλλων- τα εξής για το επίκαιρο θέμα του κτηρίου της οδού Δομπόλη:

«Αντί να αισθανόμαστε ικανοποίηση από την επιτυχία του Δημάρχου Ιωαννίνων να αποσπάσει την δέσμευση του Πρωθυπουργού για παραχώρησή του στον Δήμο Ιωαννιτών, ορισμένοι μεμψιμοιρούν και καταγγέλλουν. Ουσιαστικά “μας χαρίζουν γάιδαρο  και τον κοιτάμε στα δόντια”.

Η πολυετής αδράνεια της Πολιτείας, που είχε την ευθύνη μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας αποτελούσε προσβολή και για την πόλη και για το ιστορικό μας Πανεπιστήμιο.»

Εξαίροντας την παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Αλμπάνη, στη συνεδρίαση, τόνισε ότι «το Πανεπιστήμιο είναι η καρδιά και ο πνεύμονας της ιστορικής μας πόλης με 30.000 φοιτητές και 2.000 μεταπτυχιακούς. Διαθέτει ένα από τα καλλίτερα campus πανευρωπαϊκά σε μία έκταση 3.500 στρεμμάτων, η παραχώρηση της οποίας οφείλεται στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Πρότεινε, μάλιστα, σε ετήσια βάση, μία φορά να παρίσταται στο Δ.Σ ο κ. Πρύτανης ή αντιπροσωπεία της Συγκλήτου και μία φορά ο κ. Δήμαρχος ή αντιπροσωπεία του Δήμου να παρίσταται στη Σύγκλητο, αφού προηγουμένως έχει ορισθεί κοινή αντιπροσωπεία. Ανέφερε την άριστη συνεργασία του, κατά την θητεία του ως Δημάρχου, με τις πρυτανικές αρχές των κ. Μασσαλά, κ. Δήμου και κ. Γεροθανάση, καθώς και την κοινή προσπάθεια για ίδρυση Αρχιτεκτονικής – Πολυτεχνικής Σχολής, υλοποίηση ευρυζωνικών δικτύων, διεκδίκηση τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου κ.λπ».

Όσον αφορά το ΚΕΠΑΒΙ, ισχυρίστηκε ότι, παρ’ όλο που η προηγούμενη δημοτική αρχή διατυμπάνιζε ότι όλα είναι έτοιμα για να μεταφερθεί εκεί το Δημαρχείο, ουσιαστικά δεν είχε γίνει κανένα βήμα για την επίλυση του καθεστώτος της προγραμματικής σύμβασης, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος, έχοντας παραχωρήσει την έκταση ιδιοκτησίας του με μοναδικό αντάλλαγμα τον ορισμό ενός μόνο μέλους εκπροσώπου του στο Δ.Σ. Τη συμφωνία αυτή χαρακτήρισε λεόντεια και την επίλυση των διαφορών ιδιαίτερα προβληματική. Επεσήμανε δε ότι αν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, θα απαιτηθεί χρονοβόρα δικαστική προσφυγή.

Με την ευκαιρία αυτή, υπενθύμισε στο Δ.Σ τη θέση της παράταξής του για ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς Αγίας Μαρίνας, κάτι που είχε δρομολογηθεί κατά την θητεία του ως Δημάρχου, όπως δήλωσε με έμφαση. «Είχε μάλιστα προχωρήσει η τότε Δημοτική Αρχή σε αλλαγή του χαρακτηρισμού της συγκεκριμένης έκτασης από Γυμναστήριο (διαδικασία ιδιαίτερα γραφειοκρατική, όπως τόνισε), ώστε να είναι εφικτή η ανέγερση Δημαρχιακού Μεγάρου. Παράλληλα, είχε συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους της Λαϊκής Αγοράς η δημιουργία σε πρώτο επίπεδο στεγασμένης Λαϊκής Αγοράς και η εντεύθεν ανέγερση μεγάρου. Όλα αυτά εμπεριέχονται στον τότε διενεργηθέντα Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό ενοποίησης των χώρων του κέντρου της πόλης με την παραλίμνια περιοχή που είναι ταυτόχρονα όραμα και έργο πνοής για την ιστορική μας πόλη» κατέληξε ο κ. Γκόντας.

Τέλος, για τον ΦΟΣΔΑ ανέφερε ότι «η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας δίνει διέξοδο στο αδιέξοδο που δημιούργησε η Διοίκηση του εν λόγω φορέα, δυστυχώς με τη σύμφωνη άποψη του Αντιπροέδρου της και πρώην Δημάρχου Ιωαννίνων, κ. Μπέγκα. Η προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών δια του κ. Δημάρχου έχει ένα και μοναδικό στόχο, ήτοι να μην επιβαρυνθούν οι δημότες με υπέρογκα και δυσανάλογα τέλη, και μάλιστα στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Κάθε αντίθετη άποψη είναι σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου».

Δείτε Επίσης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “Συνάδελφος επιβεβαιώνει τον κοινωνικό μας ρόλο και την ανθρώπινη αποστολή μας”

Σήμερα ενημερωθήκαμε από συμπολίτη μας (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση της Ένωσής μας) για ...