Σάββατο , 26 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ι.Αναγνωστάκης -Μήνυμα εμπιστοσύνης η έναρξη κύκλου διαλόγου και συνεργειών του Δημόσιου ΙΕΚ Πρέβεζας

Ι.Αναγνωστάκης -Μήνυμα εμπιστοσύνης η έναρξη κύκλου διαλόγου και συνεργειών του Δημόσιου ΙΕΚ Πρέβεζας

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])=== Μήνυμα εμπιστοσύνης, προς την αγορά και την κοινωνία,ακόμη περαιτέρω προώθηση ενός σχεδιασμού που υφίσταται ήδη από το 2012 και αφορά μια εκπαιδευτική διαδικασία ,ώστε οι δεξιότητες και οι ικανότητες να γίνονται γνώσεις και οι γνώσεις να γίνονται πιστοποιήσεις, χαρακτήρισε ο Ιωάννης Αναγνωστάκης ,διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας, την ΕΝΑΡΞΗ ΚΥΚΛΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ/ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2021 ,σε συνέντευξή του(Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Το Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας, προκειμένου να διασφαλίσει την ποιότητα του εκπαιδευτικού του ρόλου και έργου, αφενός και να προωθήσει την διασύνδεση των εκροών του με την αγορά εργασίας, αφετέρου, «ανοίγει» νέο κύκλο διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για την δημιουργία νέων ελκυστικών και σύγχρονων ειδικοτήτων στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου Νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση (Ν.4763/Δεκ 2020).

Για τον σκοπό αυτό θα δέχεται από τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων που ενεργά υποστηρίζουν και συνεργούν (την τελευταία δεκαετία) στην κατεύθυνση υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του ΙΕΚ, καθώς και από κάθε ενεργό πολίτη τις τεκμηριωμένες προτάσεις-απόψεις τους για δημιουργία ειδικοτήτων ΙΕΚ που θα στοχεύουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Νομού Πρέβεζας, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected] Ταυτόχρονα, καλεί τους παράγοντες του κοινωνικού ιστού της αγοράς εργασίας να συμβάλλουν ενεργά στην υλοποίηση συνθηκών βελτίωσης της απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας, συμμετέχοντας στην υλοποίηση των πράξεων: ¨ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ¨ & ¨ΜΑΘΗΤΕΙΑ¨ ΙΕΚ.

Ο Διευθυντήςτου Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας Ιωάννης Γ. Αναγνωστάκης Μαθηματικός MedA, ΣυΕΠ, σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει το εξής:

“Με την ευκαιρία αυτή, οφείλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπροσώπους των φορέων που, μέχρι και σήμερα, συνέβαλλαν στην καταξίωση του ρόλου και στην αποτελεσματική εφαρμογή του σχεδιασμού του Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας στην κατεύθυνση του κοινωνικού οφέλους των εκροών του, όπως:Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ,Δήμους Ν. Πρέβεζας,Γ. Νοσοκομείο Πρέβεζας,Γ. Νοσοκομείο Λευκάδας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας,Εμπορικό Επιμελητήριο Πρέβεζας,Σύλλογος Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων, Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας, Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών καταλυμάτων,Preveza Marina,Cleopatra Marina”

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...