Παρασκευή , 5 Ιουλίου 2024
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Ιδιαίτερη και με συμβολισμούς η φωταγώγηση της κεντρικής πλατείας Ιωαννίνων

Ιδιαίτερη και με συμβολισμούς η φωταγώγηση της κεντρικής πλατείας Ιωαννίνων

Οι φετινές γιορτές είναι διαφορετικές. Διαφορετική ήταν και η εκδήλωση για την φωταγώγηση της κεντρικής πλατείας και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε και φέτος στον στολισμό της πόλης, θέλοντας να δημιουργήσει μία ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα, ακόμη κι αν την απολαμβάνουμε όλοι κάτω από τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα και το περιορισμένο ωράριο κυκλοφορίας.

Πρωταγωνιστές στην εκδήλωση που έγινε στην κεντρική πλατεία ήταν το βιολί και το κοντραμπάσο. Μέσα από τους ήχους και τις κλασικές χορευτικές φιγούρες ο Δήμος στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, απαραίτητο για τις μέρες που ζούμε.

Στο πρώτο μέρος ο Γεράσιμος Λώλης και ο Αλέξανδρος Λώλης στο βιολί και ο Απόστολος Παπαπέτρος στο κοντραμπάσο, από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, ερμήνευσαν το «Song from a Secret Garden» του R. Loveland.

Ακολούθησε το μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ο επίλογος ήταν ιδιαίτερα συμβολικός. Οι μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου έστειλαν το μήνυμα πως «η ζωή είναι ωραία» και οι στιγμές ήταν πράγματι εντυπωσιακές καθώς συνοδεύτηκαν από τον κλασικό χορό της Έφης Κοσμέρη σε χορογραφία της Τζίνας Βίκα.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων

«Φέτος οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να είμαστε όλοι μαζί. Τα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε και να περιορίσουμε την πανδημία δεν αφήνουν περιθώρια για να ανταμώσουμε, να δώσουμε τα χέρια, να συναντηθούμε όλοι μαζί και να γιορτάσουμε.

Ελπίζω και πιστεύω ότι σύντομα η μεγάλη περιπέτεια που ζήσαμε όλοι αυτή τη χρονιά θα περάσει στο παρελθόν.

Φίλες και φίλοι

Φέτος ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε διαφορετικά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πιο μοναχικά…

Αυτό όμως δεν μειώνει τη σημασία τους και κυρίως δεν μειώνει την ελπίδα που φέρνουν τα Χριστούγεννα και ο ερχομός του νέου έτους.

Την ελπίδα που όλοι χρειαζόμαστε για να μειώσουμε τις αποστάσεις, να ανταμώσουμε νοερά, να σφίξουμε τα χέρια και να πιστέψουμε πως το μέλλον θα είναι καλύτερο.

Κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν η πόλη μας ετοιμάζεται για τις φετινές, ιδιαίτερες και διαφορετικές γιορτές.

Με δύναμη, κουράγιο και αισιοδοξία  θα περάσουμε τα δύσκολα.

Με ελπίδα και χαμόγελο θα κάνουμε πιο φωτεινές τις μέρες των γιορτών.

Με πίστη στο καλύτερο θα υποδεχθούμε τη νέα χρονιά».

Δείτε Επίσης

Νέα Διοικητικά Συμβούλια σε Θέατρο, Ραδιόφωνο και ΔΗΑΝΕΤΑΙ

Στον ορισμό των αιρετών αλλά και των πολιτών που θα συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια της ...