Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/7

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/7

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης ενάντια στο κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων, (ορισμένα εκ των οποίων και στην Ήπειρο), ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με δικαιολογία και πρόφαση τον ψηφιακό μετασχηματισμό, οι τράπεζες προχωρούν σε κλείσιμο καταστημάτων, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες της κοινωνίας και πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζομένων τους.

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται το κλείσιμο καταστημάτων σε όλη τη χώρα, μια απόφαση που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα:

  • στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις ακριτικές, νησιωτικές και ορεινές περιοχές τις οποίες καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό
  • στους παραγωγικούς και άλλους τοπικούς φορείς της οικονομίας
  • στους εργαζόμενους οι οποίοι καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στην “εξαναγκαστική” εθελούσια έξοδο και την απόλυση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει ήδη φέρει το θέμα της συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων στη Βουλή με δύο ερωτήσεις, όπου η κυβέρνηση μέσα από τα ερωτώμενα Υπουργεία δεν απαντάει τίποτα ουσιαστικά και αφήνει το θέμα στις Διοικήσεις των Τραπεζών. Στην πράξη όμως όλο αυτό το διάστημα κυβέρνηση και διοικήσεις τραπεζών αγνοούν παντελώς τις διαμαρτυρίες τοπικών κοινωνιών (ειδικά σε περιπτώσεις ορεινών, ημιορεινών δήμων, ακριτικών ή/και νησιωτικών περιοχών κ.α.) και την αγωνία των εργαζομένων για την εργασία τους ενώ οδηγούν σε συνεχείς χρεώσεις εκατομμύρια πολίτες μέσα από τις ψηφιακές συναλλαγές καθώς ουσιαστικά με το κλείσιμο καταστημάτων σε αρκετές περιοχές τις καθιστούν ως το μοναδικό μέσο για την υλοποίηση βασικών συναλλαγών.

Ήδη στην Ήπειρο έχουν από καιρό «σφραγίσει» υποκαταστήματα, κυρίως της Εθνικής και της Πειραιώς, σε αγροτικές και ακριτικές περιοχές με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία (σωματική και ψυχολογική) και την  οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων(κυρίως των ηλικιωμένων) και την ερημοποίηση άλλοτε ακμαζουσών κωμοπόλεων.

Με αυτά τα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων οργανώνει το πρωί της Πέμπτης 22/7/2021 δράση για την ενημέρωση των πολιτών ενάντια στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζών και τη ραγδαία κατάργηση  των δικαιωμάτων των εργαζομένων.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...