Δευτέρα , 20 Μαΐου 2024
Αρχική / ΕΚΙ / ΛΑΪΚΑ ΜΠΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΛΑΪΚΑ ΜΠΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων διοργανώνει δωρεάν εκδρομή για εργαζομένους, αυτή τη φορά την Κυριακή 25/7, στη Λούτσα Πρέβεζας, όπως τονίζεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι της περιοχής μας βιώνουν στο πετσί τους το βάθαιμα της νέας καπιταλιστικής κρίσης, με νέα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα, με απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία κι εντατικοποίηση.

Η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων εντείνεται με το νέο τερατούργημα, τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου και την επιβολή 10ωρης – 12ωρης εργασίας, το τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Ενάμιση χρόνο τώρα σε συνθήκες πανδημίας με τα απανωτά lockdown οι εργαζόμενοι παντελώς απροστάτευτοι και με μπόλικη ατομική ευθύνη κλείστηκαν για μεγάλα διαστήματα στα σπίτια τους με όλες τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο απέναντι στο αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και των ανέργων για αναψυχή, ξεκούραση και διακοπές, απέναντι στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών δε θα πάνε ούτε φέτος διακοπές. Ενώ μεγάλο μέρος των εργαζομένων δεν έχει την δυνατότητα έστω για μία εκδρομή στη θάλασσα. Η απάντηση των εργατών, των υπαλλήλων, των ανέργων, των σωματείων της πόλης είναι η αλληλεγγύη!

Την Κυριακή 25 Ιούλη 2021, στα πλαίσια της προσπάθειας για άμεσα μέτρα ανακούφισης της Εργατικής Τάξης, το Εργατικό Κέντρο παίρνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την πρωτοβουλία και διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ εκδρομή για μπάνιο στη Λούτσα Πρέβεζας, για τα μέλη των Σωματείων της δύναμής του.

Τα λεωφορεία ξεκινούν στις 8:00 το πρωί από την Περιφέρεια (Κεντρική Πλατεία) και στις 5:00 το απόγευμα αναχωρούν από τη Λούτσα.

Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνο: 2651032513 (9:00 το πρωί με 2:00 το μεσημέρι) μέχρι την Παρασκευή 23 Ιούλη.

Με ευθύνη και παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας οργανώνουμε την αλληλεγγύη.»

Δείτε Επίσης

«Αντιλαϊκός ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού για το έτος 2021, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εξέδωσε ...