Δευτέρα , 1 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κ.Νικολακόπουλος-Προέχει η δημόσια υγεία και όχι η ατομική μας επιθυμία.Η αριστερά είναι με την ζωή, δεν μπορεί να είναι με τον θάνατο.

Κ.Νικολακόπουλος-Προέχει η δημόσια υγεία και όχι η ατομική μας επιθυμία.Η αριστερά είναι με την ζωή, δεν μπορεί να είναι με τον θάνατο.

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—–“Στην περίπτωση των μεταδοτικών ασθενειών δεν ισχύει το αυτεξούσιο του σώματος ,όπως αν έχουμε που δεν επηρεάζει κανέναν άλλο, που είναι δικαίωμά μας για το τι θα κάνουμε….Εδώ δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα,προέχει η δημόσια υγεία και όχι η ατομική μας επιθυμία”.

Αυτό υπογράμμισε ο Καλλίνικος Νικολακόπουλος, οικονομολόγος (μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα οικονομικά και διοίκηση μονάδων υγείας), αναλυτής Πληροφοριακών Συστημάτων,σε συνέντευξή του(Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Στην συνέχεια για το θέμα της αναστολής εργασίας εργαζόμενων στον χώρο της υγείας τόνισε: “Υπάρχει δεδικασμένο πλέον σε προσφυγές εργαζόμενων και άλλων ,όπου πάνω από μια αποφάσεις δικαστηρίων αποφαίνονται ότι δεν υπάρχει αντισυνταγματικότητα και ότι προέχει η δημόσια υγεία….Προέχει υπεράνω όλων η προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας”.

Ο Κ.Νικολακόπουλος ,ο οποίος είναι υπεύθυνος Τύπου του ΜέΡΑ 25 στα Γιάννενα ,διαφοροποιήθηκε στο θέμα της αναστολής από την επίσημη θέση του κόμματος, χαρακτηρίζοντας αυτή ως “μεσοβέζικη”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε σε τρία παραδείγματα (Παρισινή Κομμούνα- Σοβιετική Ένωση 1917-Δημοκρατική Ισπανία 1936) όπου εφαρμόστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός,τόνισε ότι “η αριστερά είναι με την ζωή, δεν μπορεί να είναι με τον θάνατο”,και πρόσθεσε ότι “η προστασία της δημόσιας υγείας είναι παντού η ίδια ανεξαρτήτως των άλλων συνθηκών”

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...