Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Κ.Σεντελέ(Διευθύντρια Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας):Σ’αυτό το Σχολείο είμαστε μια οικογένεια

Κ.Σεντελέ(Διευθύντρια Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας):Σ’αυτό το Σχολείο είμαστε μια οικογένεια

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–“Το Σχολείο κτίζεται κάθε χρονιά,αφού ξεκινάει μια διαδικασία από τον Σεπτέμβριο να φέρουμε μαθητές για το πρώτο έτος.Οι μαθητές δεν έρχονται αυτοδικαίως,πρέπει να τους ενημερώσουμε,πρέπει να τους αναζητήσουμε,πρέπει να τους φέρουμε στο σχολείο ,να τους εξοικειώσουμε με τον χώρο ,να τους δημιουργήσουμε προσδοκίες για να το κάνουμε το Σχολείο πιο ελκυστικό και ουσιαστικό όπως είναι.Ο ενήλικας όταν έρχεται στα θρανία ,μετά από μερικά χρόνια έχει κάποιες δυσκολίες και εμείς πρέπει να τον βοηθήσουμε να τις ξεπεράσει”. Αυτά υπογράμμισε η Καίτη Σεντελέ,Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων,σε συνέντευξή της (Ηχητικό ΕΔΩ),στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων με αφορμή την έναρξη εγγραφών οι οποίες θα συνεχιστούν όλο τον Σεπτέμβριο.

Η Διευθύντρια του Σχολείου αναφέρθηκε στο “λίγο προσωπικό”, (Διευθύντρια,Υποδιευθυντής , και δύο καθηγητές που αποσπάστηκαν φέτος από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση),τόνισε πως “καλό θα ήταν να υπήρχε ήδη μια ομάδα τεσσάρων καθηγητών ,γιατί οι ωρομίσθιοι θα έρθουν αργότερα και εμείς πρέπει να κτίσουμε ήδη το Σχολείο”.

Πρόσθεσε ακόμη: “Σ’αυτό το Σχολείο είμαστε μια οικογένεια. Το λέω πολύ συχνά έτσι είναι.Ενήλικες άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούμε να μειώνουμε τις αποστάσεις μεταξύ των καθηγητών και των μαθητών οι οποίοι είναι όλοι μεγάλοι ,και προσπαθούμε να ακολουθήσουμε την μάθηση ,την παιδεία ,την γνώση και τον πολιτισμό ,μέσα από μια διαδικασία αλληλεπίδρασης.Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές μας κουβαλούν εμπειρίες ζωής.Από αυτές μαθαίνουμε και εμείς.Και αυτοί μαθαίνουν από εμάς τις γνώσεις της εξειδίκευσης, αλλά και τις γενικότερες γνώσεις..”

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης ανέφερε ότι “σήμερα ένας άνθρωπος που δεν έχει απολυτήριο Γυμνασίου είναι αποκλεισμένος κοινωνικά πραγματικά και εργασιακά”,υπογράμμισε ότι ” το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ιδιαίτερα εύκολο ευχάριστο και πολύ χρήσιμο”,μιλησε για τις επαφές που είχε για τοποθέτηση προσωπικού στο Σχολείο και διατύπωσε την εκτίμηση ότι “τα τελευταία πέντε χρόνια τα ΣΔΕ είναι οικονομικά απόλυτα αστήρικτα”

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Δωρεάν Γυμνάσιο,που θα λειτουργήσει για 18η συνεχή χρονιά, απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών που τελείωσαν το Δημοτικό και δεν φοίτησαν στο Γυμνάσιο ή φοίτησαν αλλά το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν. Η διάρκεια φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο διδακτικά έτη). Το ωράριο είναι απογευματινό (4.30μ.μ. – 8.30μ.μ.) και παρέχεται απολυτήριος τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

Το Σχολείο βρίσκεται στην οδό Κων/πόλεως 1, στο κτήριο του Μουσικού Γυμνασίου στο 2 όροφο (δίπλα από το Νεκροταφείο Αγίου Νικολάου Κοπάνων). Για πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο του Σχολείου 2651065187 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής και ώρες 5.00 μ.μ έως 8.00μ.μ

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...