Τετάρτη , 1 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων σε ανοιχτή συνέλευση στο Θεατράκι στη Σκάλα
?

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων σε ανοιχτή συνέλευση στο Θεατράκι στη Σκάλα

Σε ανοιχτή συνέλευση στο Θεατράκι (Σκάλα) καλεί το ΕΚΙ την ερχόμενη Κυριακή, 11 Απρίλη, στις 6:30, με σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Οργανώνουμε την αντεπίθεση στις ανατροπές του αιώνα!

Προετοιμάζουμε τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς!

135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νόμο για την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών. Η κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν κορυφαίο χτύπημα στα δικαιώματά μας και στον ίδιο το σκοπό της ύπαρξης, αλλά και στη δράση των συνδικάτων. Βαφτίζουν “πρόοδο” το ξήλωμα όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι, όπως και όλος ο λαός, μετράμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Την ώρα που πεθαίνουν δεκάδες καθημερινά εκτός ΜΕΘ και η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας -αλλά και της πόλης μας- είναι εκρηκτική, αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Ενώ οι προσλήψεις είναι δραματικά ελάχιστες, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, η κυβέρνηση συνεχίζει με ευλάβεια τη διαχρονική ομηρία στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και της ΕΕ, στην εδραίωση και γενίκευση της ευέλικτης εργασίας και ελαστικών μορφών. Απολύει, αντί να προσλάβει μόνιμα τους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Η θηλιά και οι αλυσίδες του νέου σούπερ-μνημονίου, για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση, θα σφίξουν ακόμα περισσότερο τον λαιμό, τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού. Αναπόσπαστο μέρος της μοιρασιάς και της ανάκαμψης των κερδών τους, τα προαπαιτούμενα, που θα τσακίζουν τις ζωές μας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, είναι αναγκαίο τα σωματεία και οι εργαζόμενοι να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης μας, την οργάνωση και την πάλη μας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού, όπου στενάζει η λαϊκή οικογένεια. Να οργανώσουμε την αντεπίθεση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης μας να πάρουν μέρος στην ανοιχτή συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων την Κυριακή 11 Απρίλη, στις 6:30, στο Θεατράκι στη Σκάλα.»

Δείτε Επίσης

Α.Κεχαγιάς–“Μας κράτησαν ομήρους μέσα στο Πανεπιστήμιο”—Επίθεση αγνώστων, σε άτομα μέσα στο ΑΠΘ

  Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahοo.gr)—Τις  στιγμές  της  επίθεσης από άγνωστα άτομα , στην ομάδα  των ατόμων ...