Κυριακή , 30 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Μετάλλου Νομού Ιωαννίνων καλεί σε συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων σε σχετική ανακοίνωσή του, η οποία ακολουθεί:

«ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Ι. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/3 ΣΤΙΣ 5.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

10 χρόνια μνημόνια, ένας χρόνος πανδημίας και η Κυβέρνηση, μαζί όλο το αστικό μπλοκ εξουσίας αντί να προχωρήσουν σε διαγραφή του χιλιοπληρωμένου ΧΡΕΟΥΣ σε Ε.Ε- ΔΝΤ- Τοκογλύφους, φορτώνουν τις πλάτες των εργαζομένων και του λαού με άλλα μνημόνια και εγκλεισμό στο σπίτι. Αντί να καταργήσουν τις νατοϊκές- στρατιωτικές δαπάνες τις αυξάνουν. Αντί να φύγουμε από την Ε.Ε, στην οποία εδώ και 40 χρόνια, ζούμε την απόλυτη εξαθλίωση, τηρούν πιστά τις επιταγές της.

Αντί να κρατικοποιήσουν τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας (τράπεζες, πρώην ΔΕΚΟ) προχωρούν στη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και λειτουργιών (ΔΕΗ, λιμάνι Ηγουμενίτσας, Εγνατία Οδό κ.α.)

Αντί να λειτουργήσουν με κρατική ευθύνη τις επιχειρήσεις τις οποίες οι ίδιοι οι εργοδότες έχουν κλείσει και έχουν αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους, τις επιδοτούν. Τρανταχτό παράδειγμα στην περιοχή και στον κλάδο μας είναι η SPIDER Ν.ΠΕΤΣΙΟΣ & ΥΙΟΙ, που ενισχύουν την θυγατρική της (ΕΝΑΚ). Επιχείρηση η οποία, μόνο τον τελευταίο χρόνο, έχει εισπράξει από τους δήμους της περιοχής 6 εκ. ευρώ και από την υπόλοιπη επικράτεια πάνω από 35 εκ.

Αντί να μειώσει το χρόνο εργασίας σε 6ωρο/ 5ήμερο και να καταργήσει τις ελαστικές σχέσεις, στοιβάζει τους εργαζόμενους/-ες στους χώρους δουλειάς με 10-12ωρο, το οποίο και προσπαθεί να νομιμοποιήσει. Επιδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ το κεφάλαιο, εφοπλιστές, super market, πολυεθνικές, των οποίων οι καταθέσεις, μόνο τον τελευταίο χρόνο, ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια κέρδη.

Στη δημόσια υγεία, αντί να ανοίξει, ΚΛΕΙΝΕΙ τμήματα, ακόμα και καρδιοχειρουργικά, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία. Αντί να προσλάβει παθολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους, εξαναγκάζει ειδικευόμενους παιδίατρους, γυναικολόγους, ορθοπαιδικούς, χειρουργούς, γαστρεντερολόγους να περιθάλπουν ασθενείς με Covid. Αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό, συνάπτει συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς, τάζοντάς τους μισθό 2.000 ευρώ συν 1.400 ευρώ το μήνα για εφημερίες, την ίδια στιγμή που οι γιατροί και οι νοσηλευτές του δημόσιου έχουν απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες ολόκληρων μηνών. Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τους παρακαλάει να «παραχωρήσουν» κλίνες με το αζημίωτο, έναντι αδράς αμοιβής.

Δυναμώνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, ακόμα και στις γειτονιές. Απολύουν γιατρούς μέσα στην πανδημία, επειδή δεν άφησαν τους συναδέλφους τους που αρρώστησαν να συρθούν σε ΕΔΕ.

Στο lockdown που προσπαθούν να επιβάλλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους.

Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγείας μας!
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα εργατικά- λαϊκά- δημοκρατικά μας δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή.

Στη συλλογική διεκδίκηση και την οργανωμένη δράση βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική.

Απαιτούμε:

  • Καθολική 6ωρη/5ήμερη εργασία – Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας-δουλείας.
  • Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στις δημόσιες λειτουργίες και υπηρεσίες (πρώην ΔΕΚΟ, κ.λπ.).
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους.
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις- Να πάρουμε από τα κέρδη τους!
  • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία).

Το Σωματείο Μετάλλου Ν. Ιωαννίνων καλεί όλα τα Σωματεία σε Γενικές Συνελεύσεις, καθώς και το Ε.Κ.Ι. σε εκ νέου σύσκεψη για την οργάνωση και την κλιμάκωση της πάλης μας το επόμενο διάστημα.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...