Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ιωαννίνων σε Πανελλαδική Απεργία στις 26 Νοέμβρη

Κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ιωαννίνων σε Πανελλαδική Απεργία στις 26 Νοέμβρη

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ιωαννίνων καλεί σε πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη, σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συνάδελφε οικοδόμε

Διεκδικούμε δυναμώνοντας την πάλη μας:

  • Ενίσχυση των νοσοκομείων και του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό.
  • Διεκδικούμε το αίτημα που έβαλε η ομοσπονδία μας προχθές Τετάρτη 11 Νοεμβρη στο υπουργείο Οικονομικών για να ενταχτούν όλοι οι οικοδόμοι και οι μακροχρόνια άνεργοι του κλάδου μας, στο μηχανισμό στήριξης και να λάβουν τα 800 ευρώ.
  • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που ψηφίστηκαν στην περίοδο της εμφάνισης της πανδημίας καθώς και όλων των αντεργατικών νόμων που τσάκισαν συντάξεις, μισθούς, εργασιακές σχέσεις.
  • Την κατάργηση του Πτωχευτικού νόμου που διευκολύνει τις τράπεζες να αρπάξουν τα σπίτια των λαϊκών εργατικών οικογενειών.
  • Να μπει τέλος στο κλέψιμο και το παζάρι των ενσήμων, να ισχύει το: κάθε μέρα εργασίας να είναι και μέρα ασφάλισης.
  • Εισόδημα για όλους τους οικοδόμους. Επίδομα ανεργίας στα 600€ με μόνη προϋπόθεση τα 50 ένσημα το χρόνο με την προσαύξηση. Αλλαγή των προϋποθέσεων που απαιτούνται για πάρουν το χειμερινό επίδομα περισσότεροι οικοδόμοι (50-250 ένσημα).

   Η πανδημία του κορονοϊού έχει κάνει πιο ορατά από ποτέ τα μεγάλα προβλήματα στο σύστημα υγείας και τους κινδύνους για την υγεία μας. Με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων το δημόσιο σύστημα υγείας σήμερα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του λαού. Όλα αυτά τα χρόνια κλείσανε νοσοκομεία και κέντρα υγείας και δεν κάνανε προσλήψεις προσωπικού ούτε τότε ούτε και τώρα, λογαριάζοντας την υγεία μας σαν εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για τους καπιταλιστές.

    Στα Γιάννενα και σε όλη τη χώρα τα κρούσματα αυξάνονται, τα εργοστάσια, τα σχολεία, τα γηροκομεία έχουνε γίνει χώροι υπερμετάδοσης του ιού και η κατάσταση είναι κρίσιμη για εμάς, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας. Ακόμα και τώρα η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας στους χώρους εργασίας, να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας και να κάνει μαζικά τεστ

Η κυβέρνηση κρύβει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, μεταθέτοντάς τες στον λαό με την περιβόητη «ατομική ευθύνη» που δεν αφορά μόνο την πανδημία και τη χρήση μάσκας. Πλέον σου λένε πως είναι «ατομική σου ευθύνη» οι κατασχέσεις σπιτιών της λαϊκής οικογένειας που δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις των δανείων γιατί έμεινες άνεργος ή επειδή ο μισθός έχει γίνει ψίχουλα.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ KAI ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

    Μετά την πρόσφατη 10ετή οικονομική κρίση που μας είχε τσακίσει η ανεργία, έχει ξεκινήσει πάλι να υπάρχει δουλειά στην οικοδομή, αλλά εμείς οι εργαζόμενοι δεν είχαμε κανένα όφελος από αυτή την ανάπτυξη. Δουλεύουμε με χαμηλά μεροκάματα, εντατικοποίηση, για πολλές ώρες και χωρίς ασφάλιση.

    Συνάδελφε δεν μπαίνουμε στη λογική των χαμηλών απαιτήσεων, δεν θυσιάζουμε τα δικαιώματά μας. Για εμάς η κατάσταση ήτανε δύσκολη και πριν, είναι και τώρα και ο μόνος τρόπος για να καλυτερέψει είναι να μην κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας. Τα μέτρα που παίρνει δήθεν προσωρινά η κυβέρνηση θα μείνουν για πάντα αν δεν τα ανατρέψουμε εμείς.

     Τη στιγμή που η εργατική-λαϊκή οικογένεια ανησυχεί για την εξέλιξη της πανδημίας η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας μας, φέρνει απανωτά αντεργατικά, αντιλαϊκά νομοσχέδια, επενδύοντας στη μικρότερη λαϊκή αντίδραση λόγω της πανδημίας. Τα μέτρα αυτά αφορούν τους όρους εργασίας, τους μισθούς, τον πτωχευτικό κώδικα, το ασφαλιστικό, την όξυνση της καταστολής.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ 10 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

      Η κυβέρνηση προωθεί τη 10ωρη εργάσιμη ημέρα, ανατρέποντας το 8ωρο που κατακτήθηκε πριν από 134 χρόνια με αιματηρούς αγώνες. Απαγορεύουν την απεργία σε μεγάλους και κρίσιμους για το κεφάλαιο κλάδους. Συνάδελφε αναρωτήσου γιατί τόσα χρόνια ρίχνουν λάσπη λέγοντας πως με απεργίες και αγώνες δεν γίεται τίποτε σπέρνοντας την απογοήτευση στους εργαζόμενους και την ίδια στιγμή παίρνει μέτρα εναντίον των συνδικάτων. Συνάδελφε όλα αυτά τα κάνουν γιατί φοβούνται το οργανωμένο εργατικό κίνημα το οποίο είναι το μόνο που διεκδικεί και μπορεί να ανατρέψει το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΤΙΣ “ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ”»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...