Παρασκευή , 31 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Άρτας για την εισαγγελική απόπειρα στοιχειοθέτησης αδικήματος εις βάρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Άρτας για την εισαγγελική απόπειρα στοιχειοθέτησης αδικήματος εις βάρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης σε σχετική ανακοίνωση:

«Η επίθεση ενάντια στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης δεν θα περάσει

            Την ώρα που καθημερινά αποκαλύπτονται οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη μη λήψη μέτρων σε κρίσιμους χώρους, την ώρα που ο δικομματικός «καυγάς» για το ποιος έχει ΜΕΙΩΣΕΙ περισσότερο τους γιατρούς στα νοσοκομεία σε σχέση με το 2015, με το να παινεύεται ο κ. Γεωργιάδης ότι η Ν.Δ. μείωσε τους γιατρούς στο «ΣΩΤΗΡΙΑ» από 178 το 2015 σε 140 το 2020 και εν μέσω πανδημίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε από 178 το 2015 σε 98 το 2019, η κυβέρνηση επιμένει ντε και καλά να παρατάξει τα «τανκς» των απαγορεύσεων σαν αντιπερισπασμό, για να φορτώσει τις δικές της ευθύνες ξανά στο λαό μας, που αγωνίζεται και τηρεί με το παραπάνω όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Τελευταίο της «κατόρθωμα» -όπως τονίζει η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της- αυτό της περασμένης Παρασκευής:

«Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή, επειδή η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης καλεί, όπως άλλωστε και άλλες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, Σωματεία Εργαζομένων, Ομοσπονδίες, ανάμεσα τους και η Ο.ΕΝ.Γ.Ε, σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι οποίες θα γίνουν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.»

            Το Εργατικό Κέντρο της Άρτας καταγγέλλει το αίσχος της εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση της πανδημίας για την επιβολή «σιγής νεκροταφείου», στην προσπάθειά της απλά και μόνο να περάσει τις αντεργατικές ανατροπές του αιώνα, να κόψει κάθε «ανάσα» του εργατικού κινήματος στην αντιπαράθεσή του με την εργοδοσία.

            Καταγγέλλει την στοχοποίηση των κινητοποιήσεων του λαϊκού κινήματος. Την ποινική δίωξη του συνόλου των νοσοκομειακών γιατρών, που σήμερα ειδικά δίνουν μια υπεράνθρωπη μάχη.

            Καταδικάζουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης των σωματείων εκλεγμένων συνδικαλιστών. Δεν θα επιτρέψουμε να πέσει σιγή ασυρμάτου στους χώρους δουλειάς. Βάζουμε lockdown στην πολιτική που παζαρεύει τη ζωή και την υγεία μας.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...