Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ / Κάλεσμα της ΛΑΝΤΖΑ Πάργας για συσπείρωση στο Σωματείο ενόψει της υπογραφής νέων ΣΣΕ

Κάλεσμα της ΛΑΝΤΖΑ Πάργας για συσπείρωση στο Σωματείο ενόψει της υπογραφής νέων ΣΣΕ

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η ΛΑΝΤΖΑ Πάργας, με αφορμή την ανταπόκριση στο κάλεσμα για πραγματοποίηση αιτήσεων επαναπρόσληψης εργαζομένων του κλάδου στα ξενοδοχεία της περιοχής:

«ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Η ΛΑΝΤΖΑ Πάργας χαιρετίζει τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου για την πραγματοποίηση αιτήσεων επαναπρόσληψης στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Ένα κάλεσμα που έγινε μετά  από  πίεση της ΛΑΝΤΖΑ, προσπερνώντας τα εμπόδια που έβαζε το προεδρείο του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου  Πρέβεζας αλλά και ο τοπικός αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που έκαναν το βήμα και γράφτηκαν στο σωματείο.

Η ενδυνάμωση του σωματείου γίνεται σε μια περίοδο που δεχόμαστε συνεχή πλήγματα από  την κυβέρνηση, η οποία μας καλεί να ζήσουμε με πενιχρά επιδόματα. Σε μια περίοδο που η ηγεσία της Ομοσπονδίας υπογράφει στα γρήγορα νέα διετή σύμβαση που κατηγοριοποιεί και διασπά το κλάδο σε παλιούς και νέους, σε εργαζόμενους που δουλεύουν σε μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία και σε εργαζόμενους που δουλεύουν σε υψόμετρο άνω και κάτω των 600 μέτρων!!!

Κόπτονται για την ενότητα, ενώ μας διασπούν σε εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων για να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία των κυρίαρχων επιχειρηματιών ομίλων του κλάδου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο, για να παλέψουμε για όλα όσα μας ανήκουν σε μια ζωή που μας αξίζει.

Καλούμε το ΔΣ του σωματείου, του οποίου η θητεία έχει λήξει και εκμεταλλεύεται τις απαράδεκτες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης λόγω Covid-19, να καλέσει γενική συνέλευση με θέμα την προετοιμασία και οργάνωση του σωματείου μπροστά στη νέα τουριστική σεζόν, τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφτηκε για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τη σύμβαση στον επισιτισμό και τον ορισμό ημερομηνίας για τις εκλογές στο σωματείο.

ΛΑΝΤΖΑ Πάργας

Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό»

Δείτε Επίσης

Έναρξη λειτουργίας κέντρου πληροφόρησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο πληροφόρησης «ADRION 5 ...