Παρασκευή , 31 Μαρτίου 2023
Αρχική / Επικαιρότητα / ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

Ως Επιτροπή Οργανώσεων και Εργατικών / Φοιτητικών Συλλογικοτήτων καταγγέλλουμε το όργιο βίας και καταστολής που δέχτηκε ο δημοκρατικός λαός των Ιωαννίνων, στο δρόμο προς τις διάφορες συγκεντρώσεις και προσυγκεντρώσεις, στη διαδήλωση της επιτροπής, το ξύλο σε συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι., αντίστοιχα, κατά τις καλεσμένες κινητοποιήσεις, ενόψει των καθιερωμένων συγκεντρώσεων-διαδηλώσεων του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17/11/20 στα Γιάννενα, καθώς και τις δεκάδες αυθαίρετες προσαγωγές από νωρίς το απόγευμα.

Τις προηγούμενες μέρες κυβέρνηση και κράτος προσπάθησαν να διαμορφώσουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας, καταπατώντας δικαιώματα, με πρόσχημα την πανδημία και την προστασία της δημόσιας υγείας. Την ημέρα αυτή δε δίστασαν να χτυπήσουν στο ψαχνό! Οι πάνω από 70 προσαγωγές (κάποιες έξω από τα σπίτια των προσαχθέντων), βία της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών και οι συλλήψεις με τις ανυπόστατες κατηγορίες, όπως σχηματίστηκαν, μας δείχνουν ποιοι είναι και τι προσπαθούν να εδραιώσουν στο αγωνιζόμενο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ! Δεκάδες διαδηλώσεις που έγιναν πανελλαδικά, όπως και στα Γιάννενα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, έδειξαν πως χιλιάδες κόσμου αψήφησαν και έσπασαν στην πράξη την απόφαση απαγορεύσεων, όχι μόνο των πορειών για το Πολυτεχνείο, αλλά και των συναθροίσεων από 4 άτομα και πάνω, εικόνα από μια άλλη εποχή.

ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ – ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ!

Συνεχίζουμε και οργανώνουμε την απεργία στις 26 Νοέμβρη! Θα είμαστε στους δρόμους για να προασπιστούμε τα δικαιώματά μας, για να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας. Για ΥΓΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΖΩΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες

Καμία δίωξη διαδηλωτή

Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν

Καμία απαγόρευση διαδηλώσεων

Δείτε Επίσης

“Γιάννενα, πολίτες για την Ανατροπή”: Ανοιχτή συζήτηση για τις εξελίξεις στον Δήμο Ιωαννιτών

Ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στον Δήμο Ιωαννιτών διοργανώνει η παράταξη “Γιάννενα, πολίτες για ...