Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Καταγραφή των ζημιών στα Ιωάννινα

Καταγραφή των ζημιών στα Ιωάννινα

ΠΦωτογραφία του χρήστη Θωμάς Μπέγκας- Δήμαρχος Ιωαννιτών.ολυμελές κλιμάκιο της Υ.Α.Σ.Β.Ε. (Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος) βρίσκεται από σήμερα το πρωί στο Δήμο Ιωαννιτών προκειμένου να οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αποζημιώσεων και χρηματοδότησης της αποκατάστασης των ζημιών.

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα όπου δόθηκαν οι κατευθύνσεις και αμέσως οργανώθηκαν ομάδες της Υ.Α.Σ.Β.Ε. συνεπικουρούμενες από τον υπηρεσιακό μηχανισμό του Δήμου Ιωαννιτών και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, οι οποίες επισκέπτονται από το πρωί όλες τις περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών όπου προκλήθηκαν πλημμυρικά ή κατολισθητικά φαινόμενα και υπήρξαν ζημιές.

Η Υ.Α.Σ.Β.Ε. λειτουργεί στην κεντρική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και υπάγεται απευθείας στον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών.

Φωτογραφία του χρήστη Θωμάς Μπέγκας- Δήμαρχος Ιωαννιτών.Με βάση την αυτοψία που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πρέπει να προχωρήσει η οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών του Δήμου Ιωαννιτών ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν σε αυτές τις περιοχές. Εάν μεν πρόκειται για ιδιωτικές περιουσίες να προχωρήσει η διαδικασία για την αποζημίωση με βάση τις αιτήσεις που υποβάλλονται από πολίτες (υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ιωαννιτών διευκολύνει στη συγκέντρωση των αιτήσεων), ενώ αν πρόκειται για δημόσια περιουσία να προχωρήσει το αίτημα του Δήμου για χρηματοδότηση με βάση την καταγραφή και αποτίμηση που κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Δείτε Επίσης

Σεισμική δόνηση 4,2 ρίχτερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 ρίχτερ  σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα με επίκεντρο 18,48  χιλιόμετρα δυτικά ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments