Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κατάθεση στεφάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Νομού Ιωαννίνων στο μνημείο των ηρώων του Πολυτεχνείου

Κατάθεση στεφάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Νομού Ιωαννίνων στο μνημείο των ηρώων του Πολυτεχνείου

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Νομού Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

«Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Ο  Νοέμβρης φέτος βρίσκει την ανθρωπότητα και τη χώρα μας εν μέσω πανδημίας. Ο φετινός Νοέμβρης συμπίπτει με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που δοκιμάζει το ΕΣΥ και ταυτόχρονα δοκιμάζει τις αντοχές των πιο αδύναμων νοικοκυριών, φέρνει φτώχεια, ανεργία και βαθιά οικονομική κρίση, καθώς η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιμένει νεοφιλελεύθερα να μην στηρίζει το ΕΣΥ και να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, ενώ έχει την δυνατότητα.

Ο φετινός Νοέμβρης όχι μόνο δεν είναι μήνας λήθης , αλλά αντίθετα είναι μήνας ενεργού μνήμης των αγώνων της νεολαίας, που με την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 έδωσε ισχυρό χτύπημα στη Χούντα. Το διαχρονικό σύνθημα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ συμπύκνωσε τα αιτήματα της νεολαίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που παραμένουν επίκαιρα ακόμη και σήμερα.

Όσο και αν θέλει το σύστημα και οι αρνητές των θυμάτων του Πολυτεχνείου να σβήσουν την εξέγερση του Νοέμβρη του ’73, ούτε τα κατάφεραν και ούτε θα τα καταφέρουν.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τιμάται κάθε φορά με μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση στους δρόμους όλων των πόλεων της πατρίδας μας.

Φέτος όλες οι κοινωνικές συλλογικότητες και τα πολιτικά κόμματα αποφάσισαν να τιμήσουν με συμβολικούς τρόπους την επέτειο της εξέγερσης,τηρώντας στο ακέραιο τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα τα οποία επιβάλλει η προστασία από την πανδημία.

Όμως το κρεσέντο αυταρχισμού του κ. Μητσοτάκη από την πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή ήρθε να απογειωθεί με μια χουντικής έμπνευσης εντολή, με ένα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Η νεολαία και η κοινωνική πλειοψηφία απορρίπτουν την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Οι δημοκρατικοί πολίτες σε όλη την χώρα δεν πρόκειται να πέσουν στο κλίμα τεχνητής πόλωσης και αποπροσανατολισμού , που επιχειρούν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ» ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ , ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ Κ.Ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,  ΚΚΕ ΚΑΙ  ΜΕΡΑ25 .

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των ηρώων του Πολυτεχνείου, τιμώντας για μια ακόμη χρονιά την εξέγερση.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...