Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Κοινοβουλευτική ερώτηση 37 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς το Υπουργείο Παιδείας για τις χαμένες κλινικές και τα εργαστηριακά μαθήματα των φοιτητών στις Σχολές Επιστημών Υγείας

Κοινοβουλευτική ερώτηση 37 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς το Υπουργείο Παιδείας για τις χαμένες κλινικές και τα εργαστηριακά μαθήματα των φοιτητών στις Σχολές Επιστημών Υγείας

«Ένας χρόνος χωρίς κλινικές ασκήσεις και εργαστηριακά μαθήματα για τους φοιτητές των Σχολών Επιστημών Υγείας»

Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη, ζητώντας απαντήσεις σχετικά με το πότε και με ποια μέτρα θα επιστρέψουν οι φοιτητές των Σχολών Επιστημών Υγείας στη διά ζώσης κλινική, εργαστηριακή και πρακτική άσκηση.

Η ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζει επίσης πως εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα σχετικό μέτρο, παρατείνοντας την αγωνία χιλιάδων φοιτητών, οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν το εξάμηνο. Η διαπίστωση αυτή επισημαίνεται από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, τις Συγκλήτους των ΑΕΙ (π.χ.: ΕΚΠΑ, Ιωάννινα, Θεσσαλία), τους συλλόγους μελών ΔΕΠ και φοιτητών.

Όσον αφορά στα Τμήματα των Σχολών Επιστημών Υγείας (Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική και Νοσηλευτική), οι κλινικές, οι πρακτικές ασκήσεις και τα εργαστηριακά μαθήματα εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστολή, με μόνη εξαίρεση για τους φοιτητές του 6ου έτους της Ιατρικής. Συνεπώς, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την εκπαίδευση των φοιτητών, καθώς οι ασκήσεις αυτές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για την επιστροφή των φοιτητών στην πανεπιστημιακή τους καθημερινότητα, ενώ επισημαίνουν την ανάγκη να ενταχθούν άμεσα οι φοιτητές των Σχολών Υγείας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...