Κυριακή , 19 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΚΟΝΙΤΣΑ- Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου

ΚΟΝΙΤΣΑ- Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου

Με τον προσήκοντα σεβασμό και ιδιαίτερη τιμή πραγματοποιήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και το Δήμο Κόνιτσας  οι τριήμερες εκδηλώσεις (10-12 Ιουλίου 2022) προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου στην Κόνιτσα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 με επίσκεψη και ξενάγηση στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου και παράκληση στο εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Στομίου, όπου μόνασε ο Άγιος και το απόγευμα της ίδιας μέρας Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθερίου Οικονόμου, ιερουργούντων των Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου, Καστορίας Καλλινίκου και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα, καθώς και λιτάνευση της εικόνας του Αγίου από τον Ναό ως την πατρική οικία του Αγίου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 με πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Κοσμά, παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεωργίου Αμυρά.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου δεξιώθηκε τους δημότες στο προαύλιο του Δημαρχείου και τις Αρχές στο γραφείο του, όπου τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην περιοχή και προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν την Έκθεση Ζωγραφικής και την Έκθεση Αγιογραφίας του Δήμου, όπου προσφέρθηκαν εικόνες του Αγίου Παϊσίου στον Πρόεδρο της Βουλής Κων/νο Τασούλα και στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γεώργιο Αμυρά.

 

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν και οι Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος, Καστορίας κ.κ. Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιος Αμυράς ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο συντοπίτης μας Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, η Βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διευθυντής Διαβιβάσεων του Γ’ Σώματος Στρατού Συνταγματάρχης Σγουρίδης Αστέριος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Βασίλειος Μουσελίμης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λαγός Βασίλειος ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Δημήτριος Διαμάντης,ο Διοικητής του 583 Τ.Π. Αντισυνταγματάρχης Περικλής Χαλάστρας, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Κόνιτσας Αντισυνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Ζιώγας Ιωάννης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας Υπαστυνόμος Β’ Παναγιώτης Νάκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Κίτσιος, ο Πρόεδρος Σχης ε.α. Δημήτριος Καλησπεράτης και μέλη της Ένωσης Αποστράτων Στρατού Νομού Ιωαννίνων, ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιούλα Μητροκώστα και Πρόδρομος Γαϊτανίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας, Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης (Πρόεδρος Κοινότητας Κόνιτσας ) και Ανδρέας Παπασπύρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Σπανός και οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Τσιαλιαμάνης και Αριστείδης Λαζογιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κόνιτσας Κατερίνα Δημάρατου, Ελένη Νίνου και Γεώργιος Ρόμπολος, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστικών και τοπικών αρχών και πλήθος πιστών τιμώντας τον Άγιο. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων προσφέρθηκε γεύμα στις αρχές στο εξοχικό κέντρο «Βοϊδομάτης».

Ο Δήμαρχος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των συνδημοτών ευχαριστεί τις εκκλησιαστικές, πολιτικές, στρατιωτικές,  αστυνομικές αρχές και τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους το τριήμερο των εκδηλώσεων, καθώς και το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου για την άψογη συνεργασία και την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...