Παρασκευή , 31 Μαρτίου 2023
Αρχική / Επικαιρότητα / Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια στα Γιάννενα:

          «Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου ακούστηκαν και φέτος στο χώρο του Μνημείο Πεσόντων Ηρώων Πολυτεχνείου στην πόλη μας. Η υπόσχεση μας πως και φέτος θα είμαστε παρόντες, τηρήθηκε στο έπακρο. 

          Αυτό φαίνεται να ενόχλησε το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς καταστολής που απρόκλητα επιτέθηκαν στην  συγκέντρωση που καλούσαν το Εργατικό Κέντρο, δεκάδες σωματεία και οργανώσεις, ξυλοκοπώντας αδιακρίτως με στόχο να διαλύσουν την συμβολική συγκέντρωση στην οποία τηρούνταν με αυστηρότητα, τα υγειονομικά μέτρα.

          Το μένος του αστικού κράτους μεταφράστηκε συνολικά εχθές στην πόλη μας με 79 προσαγωγές, 23 συλλήψεις και δεκάδες τραυματίες και καλούμαστε όλοι να πάρουμε θέση.

          Πρώτη και κυριότερη η δημοτική αρχή που όλο αυτό τον καιρό δεν έχει αρθρώσει μισή κουβέντα για τα χάλια του συστήματος υγείας στην πόλη μας παρά το γεγονός ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Δεν έχει βγάλει άχνα για τις συνθήκες εργασίας στις μεγάλες επιχειρήσεις της πόλης που γέμισαν κρούσματα την πόλη και τα χωριά γύρω από το λεκανοπέδιο, για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων στις δημοτικές υπηρεσίες που τα κρούσματα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Έχει μετατραπεί στον πιο στενό σύμμαχο της κυβέρνησης της ΝΔ και του μεγάλου κεφαλαίου, στην πόλη.

          Να πάρει τώρα ξεκάθαρη θέση για το παραμύθι της κυβερνητικής προπαγάνδας, πως δήθεν η απαγόρευση έγινε για λογούς προστασίας της δημόσιας υγείας, την ώρα που οι χθεσινοί προσαχθέντες μεταφέρθηκαν σε ένα κελί και στοιβάχτηκαν σε ένα χώρο που δεν ξεπερνούσε τα 10 τετραγωνικά μέτρα.

          Να πάρει θέση για το γεγονός ότι την ώρα των προσαγωγών, παρών ήταν αστυνομικός, που ευθαρσώς δήλωσε μέλος της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, εκτοξεύοντας απειλές προς τους προσαχθέντες. Να απαιτήσει να δοθεί άμεσα το όνομα του, καθ’ ομολογία του, εγκληματία Χρυσαυγίτη αστυνομικού.

          Το μήνυμα του Πολυτεχνείου χθες ακούστηκε και ήταν εκκωφαντικό: Ο λαός, η νεολαία δεν αναβάλλουν για αργότερα την πάλη για την υγεία, τη ζωή, τα δικαιώματά τους, την πάλη ενάντια στην εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

          Όσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες του λαού, όσοι νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να βάλουν «φίμωτρο» στο λαό, διαψεύστηκαν και θα διαψευστούν ξανά. Πάρτε τώρα θέση.»

Δείτε Επίσης

“Γιάννενα, πολίτες για την Ανατροπή”: Ανοιχτή συζήτηση για τις εξελίξεις στον Δήμο Ιωαννιτών

Ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στον Δήμο Ιωαννιτών διοργανώνει η παράταξη “Γιάννενα, πολίτες για ...