Δευτέρα , 2 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Lufthansa: «Η πράξη του συγκυβερνήτη μας αφήνει σε κατάσταση σοκ»

Lufthansa: «Η πράξη του συγκυβερνήτη μας αφήνει σε κατάσταση σοκ»

«Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάτι τέτοιο ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μας, είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο που θα μπορούσαμε να φαντασούμε»

geramanwings andreas

«Η πράξη του συγκυβερνήτη μας αφήνει άφωνους και σε κατάσταση σοκ» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του ομίλου της Lufthansa Κάρστεν Σπορ, επικαλούμενος τις δηλώσεις του εισαγγελέα της Μασσαλίας ότι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings (θυγατρικής της Lufthansa) Aντρέας Λούμπιτς παρέσυρε σκοπίμως στο θάνατο τους επιβάτες του αεροσκάφους οδηγώντας το στις Άλπεις.

«Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάτι τέτοιο ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μας, είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει ένδειξη για το κίνητρο του πιλότου» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, ενώ δεν αποκάλυψε γιατί ο Λούμπιτς διέκοψε για ένα διάστημα την εξαετή εκπαίδευσή του ως πιλότος.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία» τόνισε για τη συντριβή.

Ο Σπορ διευκρίνισε ότι οι πιλότοι υποβάλλονται σε σειρά ψυχολογικών και ιατρικών τεστ με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του, αλλά όταν ο πιλότος εργάζεται πλέον δεν γίνονται ψυχολογικά τεστ.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις διαδικασίες επιλογής και στην ικανότητα των πιλότων μας και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάγκη να αλλάξουμε τις διαδικασίες για ένα μεμονωμένο περιστατικό» επέμεινε, προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες αυτές είναι οι ίδιες για την Lufthansa και την Germanwings.

2

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of