Σάββατο , 18 Μαΐου 2024
Αρχική / αθλητικες εγκαταστασεις / Λύση στο πρόβλημα του Ε.Σ. Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» και δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου ζητά από τον Υφυπουργό Αθλητισμού η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων

Λύση στο πρόβλημα του Ε.Σ. Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» και δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου ζητά από τον Υφυπουργό Αθλητισμού η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων

Επιστολή σχετικά με την κατάσταση του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» έστειλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, όπου επισημαίνονται τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

          Την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την αναβολή του αγώνα κυπέλλου ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός, ζήσαμε μία ακόμα άσχημη στιγμή για το Ε.Σ. Ιωαννίνων “Ζωσιμάδες”,  το οποίο δυστυχώς γίνεται αντικείμενο δυσμενών έως και απαξιωτικών σχολίων για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα την δυσφήμισή της. Συνέπεια όλων όσων προηγήθηκαν, η αναγκαστική μετάθεση του αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ σε άλλη έδρα και πόλη (κάτι που είχε να συμβεί από το 2001 για εγχώρια διοργάνωση και την έλλειψη πυλώνων φωτισμού τότε), με αποτέλεσμα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της πόλης μας και η τοπική οικονομία γενικότερα να χάνει σημαντικά έσοδα από την διαμονή των ομάδων και των υπόλοιπων συντελεστών της αναμέτρησης, σε μία εποχή που, λόγω της πανδημίας COVID-19, οι πληρότητες έχουν κατακρημνισθεί και κάθε απώλεια πιθανού εσόδου είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτη.

         Επειδή πολύ φοβόμαστε ότι άπαξ και έγινε μία φορά η αλλαγή έδρας για την τοπική μας ομάδα, θα γίνεται πολύ συχνά κάθε φορά που οι καιρικές συνθήκες θα είναι αντίξοες (κάτι που στην πόλη μας συμβαίνει τουλάχιστον 3 μήνες τον χρόνο) και για να προλάβουμε αντίστοιχες δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον, θέλουμε να σας ζητήσουμε να ασχοληθείτε με την οριστική επίλυση του προβλήματος άμεσα και επισταμένως, ώστε και πρακτικά να αντιμετωπιστεί, αλλά και να μην αντιμετωπίζουμε ως πόλη τα αρνητικά σχόλια και το μένος από το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων “Ζωσιμάδες”, δικαίως, ή και -κάποιες φορές- αδίκως.

          Επίσης θα θέλαμε να ζητήσουμε και από εσάς ως προϊστάμενη αρχή του αθλητισμού την δρομολόγηση των διαδικασιών ώστε τα Ιωάννινα να αποκτήσουν το πολυπόθητο και άκρως αναγκαίο κλειστό γυμναστήριο – πολυχώρο, ανάλογο του μεγέθους τους ως πόλη, καθώς τα δύο μικρά κλειστά γυμναστήρια που λειτουργούν σήμερα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν επαρκή, ειδικά για μία πόλη και μία περιοχή που στοχεύει πολλά στα επόμενα χρόνια στην άνθηση του αθλητικού, συνεδριακού, εκθεσιακού τουρισμού και στη φιλοξενία μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας,

Με εκτίμηση,

Σουρέλης Σπυρίδων, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων

Βαντώλας Θεόδωρος, Γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων»

Δείτε Επίσης

Σε χρήση δύο αθλητικά τραπέζια σε Κιάφα και Σεισμόπληκτα

Στη διάθεση μικρών και μεγάλων βρίσκονται δύο αθλητικά τραπέζια τα οποία τοποθετήθηκαν από τον Δήμο ...