Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / «Μόνιμα απούσα η Ήπειρος από τα μεγάλα έργα υποδομής για τη ΝΔ», τονίζει ο Κώστας Μπάρκας

«Μόνιμα απούσα η Ήπειρος από τα μεγάλα έργα υποδομής για τη ΝΔ», τονίζει ο Κώστας Μπάρκας

«Με τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, είναι δέσμευσή μας ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί» (Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα, 9 Μαΐου 2019)… «…Να δώσω έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη… Θέλω να μεταφέρω το μήνυμα μίας ανάπτυξης, που θα προστατεύει το περιβάλλον, θα συνδέεται με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον ποιοτικό τουρισμό» (Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο, 17 Σεπτεμβρίου 2019).

Χρησιμοποιώντας την ηπειρώτικη παροιμία «Το πρώτο μάτι γελάει», ο Κώστας Μπάρκας υπενθύμισε τις αναφερθείσες ανωτέρω δηλώσεις του πρωθυπουργού, για να στηλιτεύσει τον αποκλεισμό των έργων που αφορούν την Ήπειρο από το Ταμείο Ανάκαμψης, σε ιδιαίτερα καυστική δήλωσή του, η οποία ακολουθεί:

«Πόσο μακρινές και κίβδηλες φαίνονται αυτές οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη. Όλα τα έργα που αφορούν την Ήπειρο έμειναν εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης. Παρά τις διαβεβαιώσεις, τις επαφές, τις αποστολές, κ.λπ., είναι επίσημο πια ότι η Ήπειρος δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά, εκτός η παράκαμψη της Φιλιππιάδας, εκτός, πάνω απ’ όλα σε εποχή πανδημίας, η κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα. Ένα Νοσοκομείο, το οποίο είναι πλέον το παλαιότερο σε μια περιοχή, που εκτείνεται από το Ακρωτήριο Ταίναρο μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία.

Χάνεται, με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, μια καίρια ευκαιρία, αυτή του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε η Ήπειρος να υποστηριχθεί με έργα, τα οποία ευνοούν την περιφερειακή ανάπτυξη, που τόσο ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης. Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η Ήπειρος να είναι μόνιμα απούσα.» 

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...