Πέμπτη , 24 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ν.Κυπριώτης -“Πρόσκληση” για το σεμινάριο τρομπέτας.Προσκεκλημένος  ο  σολίστας και καθηγητής τρομπέτας Γεράσιμος Ιωαννίδης.

Ν.Κυπριώτης -“Πρόσκληση” για το σεμινάριο τρομπέτας.Προσκεκλημένος  ο  σολίστας και καθηγητής τρομπέτας Γεράσιμος Ιωαννίδης.

 

Από : Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  Πρόσκληση  για  το σεμινάριο τρομπέτας που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα με διοργανωτή το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων απηύθυνε ο υπεύθυνος   και καθηγητής τάξης Τρομπέτας Δημοτικού Ωδείου Νικόλαος Κυπριώτης σε παρέμβασή  του  στην εκπομπή “ό,τι πείς εσύ ” (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό  ραδιόφωνο Ιωαννίνων.(Ηχητικό ΕΔΩ)

Προσκεκλημένος  ο  σολίστας και καθηγητής τρομπέτας Γεράσιμος Ιωαννίδης  τον  οποίο   ο Νίκος  Κυπριώτης χαρακτήρισε ως “ιστορική  μορφή στον χώρο της  μουσικής  και  της τρομπέτας”.

Ο Νίκος Κυπριώτης κατέθεσε  την χαρά  του  γιατί όπως ανέφερε “αναμένεται  μεγάλη συμμετοχή με βάση και  τα τηλεφωνήματα από  διάφορες  περιοχές  της Ελλάδας.”

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι  η πρώτη φορά  που πραγματοποιείται ένα τέτοιο σεμινάριο  από  το Δημοτικό  Ωδείο και  ειδικότερα  για  το όργανο  της  τρομπέτας  το οποίο προσδιόρισε ως “όργανο  το οποίο απευθύνεται  σε πάρα  πολλά μουσικά  σύνολα  και  είδη μουσικής”,

Ο Καθηγητής του Δημοτικού  Ωδείου έκανε  μια  αναδρομή  στην ιστορία  της  τρομπέτας και ανέφερε μερικούς  από  τους  διάσημους  καλλιτέχνες αυτού  του  οργάνου  με προεξάρχοντα τον Λούις Άρμστρονγκ.

Ο  Νίκος  Κυπριώτης  με  καταγωγή  από  την Κέρκυρα είναι εδώ  και 22 χρόνια μέλος  της Στρατιωτικής Μουσικής (“τιμή μου και  χαρά  μου”) και αναφέροντας  την προσωπική  του διαδρομή στον χώρο  της  μουσικής  υπογράμμισε ότι” όλη  η ζωή  μου είναι η μουσική.”

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. στο κτήριο  του Ωδείου , στην οδό Μπιζανίου 2–Πληροφορίες στο Δημοτικό Ωδείο και στο τηλέφωνο 2651025429.

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...