Τετάρτη , 7 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου, με υψηλές πληρότητες

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου, με υψηλές πληρότητες

Ο ορεινός τουρισμός έχει και φέτος τη δική του υπογραφή: ‘Ηπειρος τεσσάρων εποχών!

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία στους ορεινούς προορισμούς των Ιωαννίνων, και στην πόλη, θα έχουν αυξημένη πληρότητα. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις οι κρατήσεις ανέρχονται έως και 90% και δεν αποκλείεται τις τελευταίες μέρες οι αφίξεις να φτάσουν και το 100%. Ο καλός καιρός θα είναι σύμμαχος το τριήμερο, σύμφωνα με τις έως τώρα προγνώσεις, γεγονός που ικανοποιεί τους επαγγελματίες. Ζαγόρι, Μέτσοβο και Ιωάννινα είναι οι περιοχές με τις μεγαλύτερες πληρότητες, ενώ τα Τζουμέρκα και η Κόνιτσα ακολουθούν.

Ο Λευτέρης Ζαρκάδας, επαγγελματίας, δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων πως «τα στοιχεία των αφίξεων είναι ενθαρρυντικά», για όλο το νομό. Ωστόσο, σημείωσε πως, ειδικά φέτος, ένα μεγάλο ποσοστό του τζίρου θα απορροφηθεί από το ενεργειακό κόστος και αυτό είναι αρνητικό στοιχείο για όλους τους επαγγελματίες της περιοχής.

Όπως εξηγεί μιλώντας στην εφημερίδα  «Καθημερινή» ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Σπύρος Σουρέλης, η περιφέρεια καταγράφει πλέον ψηλές πληρότητες όλο τον χρόνο, με εξαίρεση το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου. Είναι χαρακτηριστικό πως πολλές ομάδες ποδοσφαίρου που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και αγωνίζονται στο γήπεδο των Ιωαννίνων αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα στο να βρουν καταλύματα φέτος τον χειμώνα στην περιοχή. Η ανάπτυξη σοβαρών υποδομών φιλοξενίας αλλά και οδικών αξόνων σε μια περιφέρεια με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά έχουν μειώσει την εποχικότητα του τουρισμού και μεγεθύνει τη σχετική δραστηριότητα.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...