Τετάρτη , 7 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ν.Τσιτσανούδη -Μαλλίδη-Διαδικτυακή Συνεδρία για επαφή με Έλληνες επιστήμονες που δημιουργούν και μεγαλουργούν στο εξωτερικό.

Ν.Τσιτσανούδη -Μαλλίδη-Διαδικτυακή Συνεδρία για επαφή με Έλληνες επιστήμονες που δημιουργούν και μεγαλουργούν στο εξωτερικό.

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-Τους στόχους της Διαδικτυακής Συνεδρίας με τίτλο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8-11 μ.μ ώρα Ελλάδας ανέδειξε η Νικολέττα Τσιτσανούδη -Μαλλίδη Αν.Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , σε συνέντευξη(Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος_, στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου η οποία έχει το συντονισμό της Συνεδρίας σημείωσε: “Στόχος είναι να φέρει σε επαφή τους φοιτητές μας ,και όχι μόνο , με Έλληνες Ακαδημαϊκούς οι οποίοι διαπρέπουν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού .Θέλουμε δηλαδή να δούμε όχι μόνο το braine, πως έφυγαν τα “μυαλά” έξω, αλλά τα επιτεύγματα των ανθρώπων αυτών , που είναι οι μεγάλοι πρεσβευτές της χώρας μας εκτός των συνόρων….Είναι ελάχιστοι βέβαια οι άνθρωποι αυτοί που θα μας μιλήσουν, καθηγητές Πανεπιστημίων ,από την πλειάδα των Ελλήνων που μεγαλουργούν και δημιουργούν στο εξωτερικό.”

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πρωταρχικό ερέθισμα για την πρωτοβουλία αυτή της Συνεδρίας: ” Αυτό το οποίο σκέφτηκα ήταν ότι θα ήθελα οι φοιτητές μου και εγώ προσωπικά να δω την διαδρομή τους ..Πολλοί με ρωτούσαν, τί ακριβώς θα πείτε σ’ αυτή την Συνεδρία;Θα ζητήσουμε από τους ανθρώπους αυτούς να μας πουν την ιστορία τους ,πως ξεκίνησαν , τα άγχη τους , τα οράματά τους, τον αγώνα τους…Ξέρω ότι κάποιοι από τους ομιλητές , λόγω σεμνότητας δεν θα το επιθυμούσαν…Αλλά τους πείσαμε ότι θέλουμε να ακούσουμε πρωτογενώς το Success Story, την ακαδημαϊκή τους επιτυχία, την ακαδημαϊκή τους καριέρα…Και φυσικά αυτό είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για τους φοιτητές.Οι φοιτητές θέλουν ζωντανά παραδείγματα..” Για περισσότερες πληροφορίες στο [email protected]

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Δ ι α δ ι κ τ υ α κ ή  ς Σ υ ν ε δ ρ ί α ς

Success (edu)stories

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Εργαστήριο

Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων,

Μ.Μ.Ε. & Εκπαίδευσης

Π. Τ. Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Μονάδα «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μ.Μ.Ε.»

Το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης (ΜΕ.Κ.ΘΕ.Μ.Ε.) – Μονάδα «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή συνεδρία με προσκεκλημένους Έλληνες ακαδημαϊκούς και νέους ερευνητές οι οποίοι έχουν διαπρέψει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού. Η διαδικτυακή αυτή συνεδρία έχει τον τίτλο

Success

(edu)stories

και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, ώρα 8 – 11 μ.μ. Ελλάδας. Τη συνεδρία θα παρακολουθήσουν προπτυχιακοί, διδακτορικοί και μεταδιδακτορικοί φοιτητές.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

20.00-20.40 Μόσχος Μορφακίδης – Φυλακτός, Καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Γρανάδας, Διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών.

20.40-21.20 Νικόλας Πρεβελάκης, Αναπλ. Διευθυντής Ανάπυξης Προγραμμάτων Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Λέκτορας Κοινωνικών Σπουδών, HarvardUniversity.
21.20-22.00 Τελέσιλλα Ο. Κώτση, Επίκουρη Καθηγήτρια Επιστημών Management, TheOhioStateUniversity.

22.00-22.40 Ιωάννα Λεκάκου, Συνεργάτης Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανθρωπιστικών Σπουδών – OceanCountyCollege, NJ, USA, Επιμελήτρια/Αξιολογήτρια Ελληνικής Γλώσσας –  ALTA Language Services.

22.40-23.00 Συζήτηση μεταξύ των μελών του Εργαστηρίου. Λήξη συνεδρίασης.

Χαιρετισμός: Αικατερίνη Πλακίτση, Καθηγήτρια, Πρόεδρος Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών.

Συντονισμός:Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αν. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθύντρια Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης, Ακαδ. Διευθύντρια Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...