Παρασκευή , 15 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Η Μαρία Κεφάλα στο Δ/Ρ: «Κοντά στα όριά του το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πιθανότατα θα χρειαστούν πρόσθετες μονάδες αναφοράς για τον COVID 19»

Η Μαρία Κεφάλα στο Δ/Ρ: «Κοντά στα όριά του το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πιθανότατα θα χρειαστούν πρόσθετες μονάδες αναφοράς για τον COVID 19»

Την ανάγκη λειτουργίας και τρίτης μονάδας υποστήριξης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων τόνισε η βουλευτής νομού Ιωαννίνων της Ν.Δ., κ. Μαρία Κεφάλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δ/Ρ Ιωαννίνων και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει νοσοκομείο αναφοράς και το νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Γι’ αυτό το σκοπό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του επιστημονικού προσωπικού, των διοικητικών και των εργαζομένων τόσο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων όσο και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη, δεδομένου ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων και της ανάγκης νοσηλείας των επιβαρυμένων περιπτώσεων αυξάνεται ανησυχητικά, με την πληρότητα κλινών στις δύο μονάδες λοιμωδών νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να έχει ήδη φτάσει στο 70%.

Ως προς το ενδεχόμενο πλήρους lockdown στο νομό Ιωαννίνων, όπως ήδη συνέβη στο νομό Κοζάνης, η κ. Κεφάλα, αφού πρώτα εξήρε το έργο του υγειονομικού προσωπικού, επεσήμανε ότι ο νομός μας βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο 3, εντούτοις αν η εξάπλωση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, όπως δείχνουν και τα πρόσφατα rapid test, δεν αποκλείεται το πλήρες lockdown σαν ύστατη λύση.

Απευθυνόμενη προς τους κατοίκους του νομού, αναφέρθηκε στη συλλογική ευθύνη των φορέων αλλά και στην ατομική ευθύνη των πολιτών, κάνοντας έκκληση για επαυξημένη προσοχή και σύνεση.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...