Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα μέτρα στον Δήμο Αρταίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Νέα μέτρα στον Δήμο Αρταίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Με πρωτοβουλία του Δήμαρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο τα νεότερα δεδομένα και τη λήψη επιπλέον προληπτικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς του Covid-19, στην οποία και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Πανέτας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων, Κώστας Ζέρβας, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων, Γιώργος Τζελέπης, και ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Κώστας Σταμάτης.

H σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό να εξεταστεί και να αποτυπωθεί κάθε πιθανή παρέμβαση, η οποία θα τρέχει ανά πάσα στιγμή, με στόχο τον περιορισμό του επιδημιολογικού φορτίου.

Συγκεκριμένα, στην σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Περισσότερα rapid test σε διάφορα σημεία του Δήμου, σε Δημοτικές Ενότητες, σε εργάτες γης, στην εκπαίδευση και σε δημόσιες υπηρεσίες από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ
  • Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στους δημόσιους χώρους από τη Δημοτική Αστυνομία
  • Ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με προσωπικό
  • Διάθεση νοσηλευτριών του Δήμου στον ΕΟΔΥ για δημιουργία περισσοτέρων κλιμακίων για διενέργεια rapid test
  • Ενίσχυση των ατόμων που διενεργούν την ιχνηλάτηση και διάθεση προσωπικού του Δήμου 

Υπενθυμίζουμε ότι παράλληλα είναι σε ισχύ για την εξυπηρέτηση των πολιτών τα εξής:

  • Εξυπηρέτηση των δημοτών από τις Υπηρεσίες, ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά (www.arta.gr / www.deya-artas.gr ) και σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν ραντεβού, με ελεγχόμενη είσοδο στο Δημαρχείο Άρτας.
  • Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικά των αιτημάτων τους στον Δήμο είτε μέσω του WebApp στην ιστοσελίδα  arta.gr/novovilleείτε μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (mobile app για iPhone & Android).
  • Εξυπηρέτηση μέσω φυσικής παρουσίας κατόπιν προ-συνεννόησης (ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής) για τα ΚΕΠ του Δήμου.
  • Μέσω  της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (myKEPlive) δίνεται η δυνατότητα διεκπεραίωσης των αιτημάτων των δημοτών μέσω τηλεδιάσκεψης – βιντεοκλήσης, ύστερα από καθορισμένο ραντεβού με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ. Ο πολίτης, μετά την είσοδό του στην πλατφόρμα myKEPlive.gov.gr, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε (4) θεματικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, ο Δήμος Αρταίων ενεργοποιείται και συμμετέχει ενεργά και στην προσπάθεια των τυχαίων δωρεάν τεστ, που διενεργούνται με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προκειμένου να υπάρξει παρακολούθηση, σε καθημερινή βάση, της διασποράς του κορωνοϊού. Πρόκειται για την πλατφόρμα δωρεάν ελέγχων για τον κορωνοϊό, που βρίσκεται στη διεύθυνση testing.gov.gr. 

Τέλος, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί καθημερινά, από τις 12:00 έως τις 15:00, εκτός Σαββατοκύριακου, δωρεάν rapid test σε όλους τους δημότες έξω από το Δημαρχείο της Άρτας και όχι στο παλιό Νοσοκομείο.

Η Δημοτική Αστυνομία και η Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Δ.Ο.Α.Κ) θα  βρίσκεται καθημερινά στον χώρο του Δημαρχείου, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να εξυπηρετούνται όλοι οι δημότες που επιθυμούν να υποβληθούν σε δωρεάν τεστ. Επισημαίνεται ότι για τη διενέργεια των τεστ απαραίτητα στοιχεία είναι ο ΑΜΚΑ και ο ΑΔΤ και για τη μετακίνηση πρέπει να αποστέλλεται μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1 ή να επιδεικνύεται έγγραφο μετακίνησης, επίσης με τον κωδικό 1.

«Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα. Όμως, σε συνδυασμό με την έκρηξη των κρουσμάτων σε όλη την χώρα, συν το γεγονός ότι υπάρχει -όπως φαίνεται- κάποιο αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και στην περιοχή μας, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να διαφυλάξουμε την καλή εικόνα που ίσχυε μέχρι πρόσφατα.

Από την πλευρά μας, κάνουμε ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε και να συνδράμουμε τον ΕΟΔΥ. Και, παράλληλα, εφαρμόζουμε μέτρα, ώστε μαζί με τους πολίτες να θέσουμε για άλλη μια φορά ισχυρά αναχώματα στη διασπορά. Είναι στο χέρι όλων μας, να το καταφέρουμε και τώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...