Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αιχμές κατά της διοίκησης του νοσοκομείου και των τοπικών αρχών από την ΑΡΣΥ ΓΝΙ Γ. Χατζηκώστα

Αιχμές κατά της διοίκησης του νοσοκομείου και των τοπικών αρχών από την ΑΡΣΥ ΓΝΙ Γ. Χατζηκώστα

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΡΣΥ ΓΝΙ Γ. Χατζηκώστα αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ομώνυμο νοσοκομείο, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στη διοίκηση, όσο και στις τοπικές αρχές:

«Όταν η επιστήμη υποτάχθηκε στην εξουσία!

Το “απρόσεκτο” προσωπικό και οι “ανεμβολίαστοι” υγειονομικοί έγιναν θέμα συζήτησης και για άλλη μια φορά οι “αναρμόδιοι” αρμόδιοι πέταξαν από πάνω τους κάθε ευθύνη για την έλλειψη μέτρων προστασίας στους υγειονομικούς χώρους τόσο του προσωπικού, όσο και των ασθενών που φιλοξενούνται.

Προς ενημέρωση, λοιπόν, να πούμε ότι οι περισσότεροι θετικοί συνάδελφοι, που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες, είναι εμβολιασμένοι. Επίσης, το 60% του νοσηλευτικού και το 70% του ιατρικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί. Αν εξαιρέσουμε τα λίγα περιστατικά άριστης ανευθυνότητας από εξέχοντα στελέχη του αντιεμβολιαστικού κινήματος, δε μπορούμε να ακυρώσουμε το υπόλοιπο 70% . Επίσης, όπως και στον υπόλοιπο πληθυσμό, υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν αντένδειξη στο να κάνουν το εμβόλιο, αλλά άκριτα στοχοποιούνται και απειλούνται γι αυτό.

Η επιστήμη, λοιπόν, υποτάχθηκε στην εξουσία και εξηγούμε:

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, που πια γνωρίζουμε αρκετά για την νόσο, αλλά και υπάρχουν ακριβή πρωτόκολλα και κανόνες για τη διασφάλιση της μη διασποράς της νόσου, στο νοσοκομείο μας -αντί να εφαρμοστούν οι κανόνες- παρατηρείται ότι γίνεται έκπτωση στα πρωτόκολλα για να μειωθεί το κόστος. Δεν γίνονται επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα μόνα τεστ που γίνονται στο προσωπικό είναι ταχείας ανίχνευσης και όχι μοριακοί έλεγχοι. Όταν υπάρχουν θετικοί ασθενείς ή συνοδοί, μόνο τότε γίνεται ο ανωτέρω έλεγχος, με αποτέλεσμα μεγάλη διασπορά, για την οποία δε γίνεται ιχνηλάτηση. Η επιτροπή λοιμώξεων, “υπακούοντας” στη διοίκηση, δεν κλείνει άμεσα τα τμήματα, όπου υπάρχει το πρόβλημα. Δεν κλείνει μια κλινική, αλλά πεισματικά συνεχίζει να βάζει και τα τακτικά χειρουργεία της κανονικά, μέχρι που χρειάζεται να κλείσουν και τα χειρουργεία, όπως και έγινε.

Η μετακίνηση του προσωπικού για την κάλυψη των κενών δημιουργεί ακόμα χειρότερες συνθήκες για το προσωπικό, που κουρασμένο, εξουθενωμένο, χωρίς άδεια εδώ και ένα χρόνο τώρα, με αγωνία και φόβο, χωρίς μέτρα επαρκούς προστασίας, προσπαθεί να προσαρμοστεί άμεσα σε ένα καινούργιο τμήμα κάτω από αυτές τις πιεστικές συνθήκες. Δεν είμαστε αναλώσιμοι. Οι υγειονομικοί από την πρώτη μέρα αναλάβαμε υπεύθυνα αυτή την υπόθεση, με τραγικές ελλείψεις προσωπικού, με καμία επιπλέον επιμόρφωση, χωρίς προστατευτικά μέσα και έχοντας απέναντι μας μια εχθρική πολιτική, ένα σύστημα υγείας χρόνια παρατημένο, χωρίς νοσοκομεία κατάλληλα, χωρίς εξοπλισμό. Μέχρι τώρα ήμασταν οι “ήρωές” τους, τώρα είμαστε οι ανεύθυνοι, οι απρόσεκτοι!

Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους μας, δεν σας επιτρέπουμε!

Η διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει να κλείσει το νοσοκομείο για δύο μέρες, να κάνει απολύμανση παντού, να ελέγξει όλο το προσωπικό και τους ασθενείς μας, για να παραδοθεί αμέσως μετά ασφαλές στον λαό των Ιωαννίνων, όπως έκανε τόσα χρόνια κάθε μέρα υπεύθυνα. Να προσλάβει, για να καλύψει άμεσα τα κενά σε νοσηλευτές και γιατρούς. Να προγραμματίσει τον τακτικό έλεγχο του προσωπικού έτσι ώστε να διασφαλίσει την υγεία τους αλλά και την υγεία και ασφάλεια των ασθενών. Να απομακρυνθούν άμεσα οι συνοδοί των ασθενών και την πλήρη κάλυψη των αναγκών των ασθενών να αναλάβει το προσωπικό του νοσοκομείου.

Γι’ αυτό πρέπει να προσληφθεί επιπλέον βοηθητικό προσωπικό, να προσληφθούν όλοι οι έκτακτοι υγειονομικοί σε μόνιμες θέσεις εργασίας. Να απομακρυνθούν οι εμβολιασμοί από τα νοσοκομεία, να δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα στην κοινότητα, να στελεχωθεί η πρωτοβάθμια υγεία.

Όσο για τους άρχοντες του τόπου, τους “υπηρετούντες” κατά γράμμα την κεντρική πολιτική, να είναι προσεκτικοί όταν κατηγορούν και στοχοποιούν υγειονομικούς, εργαζόμενους, οικονομικούς μετανάστες (“Αλβανούς”) και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στην πρόληψη τόσο στη σχολική κοινότητα, όσο και στους εργασιακούς χώρους, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Φροντίζοντας για την πρόληψη στην κοινότητα, που είναι ανύπαρκτη!»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...