Παρασκευή , 15 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Τεχνολογία / NSA: Hackers παρακολουθούν άλλους… hackers

NSA: Hackers παρακολουθούν άλλους… hackers


Η NSA και η GCHQ παρακολουθούν τις δραστηριότητες hackers, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τους στόχους τους και να αρπάξουν τα κλεμμένα δεδομένα από τα αρχεία τους, όπως αποκαλύπτεται από τα άκρως απόρρητα…

 

έγγραφα του Snowden.

Με κρατική επιχορήγηση, ορισμένοι ανεξάρτητοι Black-hat hackers, αλλά και ομάδες hacking, στοχεύουν άλλα κράτη και παγκόσμιες οργανώσεις σε συνεχή βάση. Έτσι, παρακολουθώντας τη δραστηριότητα τους, η NSA και οι συνεργαζόμενες αρχές καταφέρνουν να αποσπάσουν με τη σειρά τους τις κλεμμένες πληροφορίες από τους επιτιθέμενους, όπως λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή συνομιλίες που ανήκουν σε διάφορους στόχους.

Σύμφωνα με τα τελευταία έγγραφα που αποκάλυψε ο πληροφοριοδότης Edward Snowden, οι επιθέσεις και οι εξελιγμένες, πλέον, παραβιάσεις των στόχων γίνονται με κρατικά υποκινούμενους και ανεξάρτητους hackers, αλλά τα κλεμμένα δεδομένα, αφού ανακτηθούν, χρησιμοποιούνται προς όφελος των αρχών για δικό τους συμφέρον, χωρίς να ειδοποιηθούν τα θύματα για τη παραβίαση των δεδομένων τους.

Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΝSA από χάκερς που επιτίθενται σε μεγάλο αριθμό οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διπλωματικών εταιρειών, ακτιβιστών της Δημοκρατίας, ακόμη και δημοσιογράφων, είναι καλά οργανωμένα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα η κατηγοριοποίησή τους γίνεται ως εξής:

A = Indian Diplomatic & Indian Navy
B = Central Asian diplomatic
C = Chinese Human Rights Defenders
D = Tibetan Pro-Democracy Personalities
E = Uighur Activists
F = European Special Rep to Afghanistan and Indian photo-journalism
G = Tibetan Government in Exile

Τέλος, σε ένα ακόμη έγγραφο, αποκαλύπτεται ότι η NSA τρέχει ένα πρόγραμμα γνωστό ως Lovely Horse, το οποίο δημιουργήθηκε από την GCHQ και παρακολουθεί δημόσιες συζητήσεις – στο Twitter και σε άλλα social media – και στις οποίες συμμετέχουν hackers και γνωστοί εμπειρογνώμονες ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των Mark Dowd, Tavis Ormandy και HD Moore.

Πηγή: SecNews

Δείτε Επίσης

Δημοτική αρχή Ιωαννίνων: Άδικη και ακατανόητη απόφαση εκ μέρους του υπουργού Περιβάλλοντος

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων για την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος που αφορά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of