Πέμπτη , 18 Αυγούστου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και την άσκηση ποινικών διώξεων στους εστιακούς φοιτητές

Ο Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και την άσκηση ποινικών διώξεων στους εστιακούς φοιτητές

Στην ακόλουθη ανακοίνωση προέβη ο Νομαρχιακός Τομέας Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ σε σχέση με τις ποινικές διώξεις εις βάρος των εστιακών φοιτητών:

«Χαιρετίζουμε τα  σωματεία και τους εκπροσώπους του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος που  συμμετείχαν, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Χαιρετίζουμε όλους αυτούς που έσπασαν στην πράξη την απαγόρευση των συναθροίσεων της Κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και την άσκηση ποινικών διώξεων στους εστιακούς φοιτητές με βαρύτατες και ανυπόστατες κατηγορίες  . Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας. Με τον πιο αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και ωμό τρόπο, η Κυβέρνηση , αξιοποίησε τις δυνάμεις καταστολής , για να αποτρέψει να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου και η σχέση του με τους αγώνες του σήμερα συμπυκνώνεται στο σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και συμπληρώνεται με το αίτημα για την προάσπιση της ΥΓΕΙΑΣ του λαού.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα!»

Δείτε Επίσης

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Ασημένιο μετάλλιο η Στεφανίδη

Η απίθανη Βίλμα Μούρτο από τη Φινλανδία στέρησε από την Κατερίνα Στεφανίδη το τρίτο συνεχόμενο ...