Δευτέρα , 13 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείου, Φαρμακοϋπαλλήλων και Εργατοϋπαλλήλων Φαρμακευτικών καταγγέλλει τη μήνυση στον πρόεδρο του ΕΚΙ

Ο Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείου, Φαρμακοϋπαλλήλων και Εργατοϋπαλλήλων Φαρμακευτικών καταγγέλλει τη μήνυση στον πρόεδρο του ΕΚΙ

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείου, Φαρμακοϋπαλλήλων και Εργατοϋπαλλήλων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων αναφέρει τα εξής:

Το σωματείο μας καταδικάζει τη μήνυση στον πρόεδρο του ΕΚΙ από μπράβους της νύχτας.

«Ο Γιαννιώτικος λαός γνωρίζει καλά τα γεγονότα που συνέβησαν το 2017 έξω από κατάστημα Market IN με συνεχείς επιθέσεις των ΜΑΤ και συλλήψεις από την πλευρά της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Αποκορύφωμα ήταν τη μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας όπου όταν απεργοί και εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν στο προαύλιο του «MARKET IN», για να συγκροτήσουν απεργιακή φρουρά, ομάδα μπράβων, κινούμενη στο σκοτάδι, βρισκόταν ήδη παρατεταγμένη στο χώρο και απειλούσε αγριεμένα. Στόχος των μπράβων ήταν να προκαλέσουν, να εκφοβίσουν, να διαλύσουν την απεργιακή φρουρά και τους εργαζόμενους ώστε να σπάσει η απεργία και να μην γίνει η συγκέντρωση. Βεβαίως, κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, απέτυχαν παταγωδώς. Η εργοδοσία επανέρχεται βάζοντας το «πρωτοπαλίκαρο» της να κάνει μήνυση στο πρόεδρο του ΕΚ για «εγκληματικές ενέργειες» εναντίον του, ισχυριζόμενος ότι εμποδίστηκε σαν «πελάτης της επιχείρησης»!!!

Τα δίκαια αιτήματα του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, για να δουλέψουν οι 11 συνάδελφοι μας στο σούπερ μάρκετ Market IN, στηρίχτηκαν στην πράξη από δεκάδες άλλα ταξικά σωματεία, συλλόγους  και φορείς του Νομού, από χιλιάδες λαού και μέχρι και σήμερα δεν τόλμησαν να αμφισβητήσουν ούτε τα αστικά δικαστήρια.

Δεν είναι τυχαίο το πότε έρχεται αυτή η μήνυση. Την ίδια ώρα κράτος και εργοδοσία με όργιο τρομοκράτησης και καταστολής σε μικρούς μαθητές και σε εργαζόμενους που απαίτησαν μέτρα για την προστασία του λαού η κυβέρνηση απαντά με νέα αντεργατικά μέτρα, νόμο για την δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, παραπέρα χτύπημα στον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, πλήρες «ξεχείλωμα» του ωραρίου εργασίας.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους του κλάδου να καταδικάσουν αυτή την επίθεση που επί της ουσίας στρέφεται ενάντια στα συνδικάτα και στο οργανωμένο κίνημα.»

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...